Daisy
Nederlands

X staat voor tien. Een kruis. Een kus

Sue Grafton (auteur), Jacques Meerman (vertaler)
Een meedogenloze seriemoordenaar laat geen enkel spoor van zijn misdaden na. Kinsey Millhone heeft toch bewijs tegen hem gevonden. Het is alleen nog maar de vraag of ze haar zaak kan rond kan krijgen, voordat ze zelf zijn volgende slachtoffer wordt.
Extra onderwerp
Luisterboeken (Daisy)
Titel
X staat voor tien. Een kruis. Een kus
Auteur
Sue Grafton
Vertaler
Jacques Meerman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
X
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, © 2016
1 cd
Speelduur
15:21
Oorspr. uitgever
Boekerij
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Besprekingen

Boek 'X' uit de alfabetserie van Sue Grafton (1940). In deze misdaadroman helpt hoofdpersonage detective Kinsey Millhone de weduwe van haar overleden collega Pete Wolinsky met het uitzoeken van dozen vol met belangrijke papieren en stuit dan per ongeluk op gecodeerde boodschappen. Zo komt ze op het spoor van een seriemoordenaar die niet te vangen lijkt. Kinsey besluit het werk van Pete af te maken en gaat op zoek naar deze moordenaar. Als ze echter voldoende bewijzen tegen hem verzameld heeft, lijkt zij wel eens zijn volgende slachtoffer te kunnen worden. Dit vierentwintigste deel uit de serie is nog net zo boeiend en pakkend als het eerste deel en is prima op zichzelf te lezen.

Over Sue Grafton

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins from San Francisco

Sue Grafton (Louisville, Kentucky, 24 april 1940 – Santa Barbara, Californië, 28 december 2017) was een Amerikaanse schrijfster. Ze is bekend van de alfabetreeks: een reeks detectiveromans rond de vrouwelijke speurder Kinsey Millhone.

Biografie

Sue Grafton werd geboren in Louisville (Kentucky) als dochter van schrijver C.W. Grafton en Vivian Harnsberger. Ze studeerde Engelse literatuur aan de universiteit van Louisville. Eind jaren zestig publiceerde ze twee niet zo succesvolle romans. Daarna legde ze zich jarenlang samen met haar echtgenoot Stephen Humphrey toe op het maken van tv-scenario's.

Alfabetreeks

In 1982 verscheen A Is for Alibi (A van alibi), haar eerste roman over de vrouwelijke privédetective Kinsey Millhone. Deze verhalen spelen zich af in Santa Teresa, een fictieve stad die gebaseerd is op Santa Barbara (Californië) en reeds voorkwam in de detectiveroman…Lees verder op Wikipedia

Suggesties