Boek
Nederlands

Mens erger je! : pamflet

Walter Zinzen (auteur)
+1
Mens erger je! : pamflet
×
Mens erger je! : pamflet Mens erger je! : pamflet

Mens erger je! : pamflet

Walter Zinzen scherpt zijn pen en beukt met zijn pamflet Mens erger je! in tegen een aantal veelgehoorde stellingen en ruimverspreide denkbeelden over politiek en journalistiek. Het is een scherpe aanklacht tegen het politieke denken en doen in ons land, maar evenzeer een geëngageerde oproep om het debat op niveau te voeren.
Titel
Mens erger je! : pamflet
Auteur
Walter Zinzen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2013
115 p.
ISBN
9789028969759 (paperback)

Over Walter Zinzen

CC BY 3.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Walter Zinzen (Antwerpen, 16 mei 1937) is een Vlaams journalist op rust, maar schrijft nog regelmatig opiniestukken voor het tijdschrift MO*en de dagbladen De Standaard en De Morgen, geeft lezingen en wordt dikwijls gevraagd als Congo- of politiek deskundige bij Vlaamse tv- en radio-programma's.

Biografie

Geboren en opgegroeid in Antwerpen, maar met Duitse roots: “Mijn grootmoeder kwam uit Aken. Telkens als ik in Duitsland ben, is het nog altijd een beetje heimkommen. Ik heb het mijn vader kwalijk genomen dat hij thuis nooit Duits sprak. Ik heb het moeten leren aan de universiteit.” Zinzen deed zijn middelbare studies aan het Xaveriuscollege in Borgerhout. Nadien studeerde hij filosofie bij de Witte Paters in Boechout en daarna Germaanse filologie aan de Katholieke Universiteit Leuven. In 1963 vertrok hij naar Congo om er drie jaar les te geven, hij werd leraar Nederlands, Engels en Duits aan een meisj…Lees verder op Wikipedia