Dvd
Nederlands

April, May en June

Will Koopman (regisseur), Linda De Mol (acteur), Elise Schaap (acteur)
De drie halfzussen April, May en June worden door hun moeder bij elkaar geroepen. Ze vertelt hen dat ze niet lang meer te leven heeft en op haar verjaardag euthanasie wil krijgen, omringd door haar geliefden. Een belangrijke vraag is: Wie neemt de zorg op zich voor hun autistische halfbroer?
Extra onderwerp
euthanasie
Taal
Nederlands
Uitgever
Red Square Film, © 2019
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
118 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8719325313192

Besprekingen

Familiedrama van Will Koopman, geschreven door Frank Houtappels naar een idee van Linda de Mol. De drie halfzussen April (Linda de Mol), May (Elise Schaap) en June (Tjitske Reidinga) worden door hun moeder Mies (Olga Zuiderhoek) bij elkaar geroepen. Ze vertelt hen dat ze niet lang meer te leven heeft en op haar verjaardag euthanasie wil krijgen, omringd door haar geliefden. De zussen hebben onderling en met hun moeder weinig contact gehad en proberen nu nader tot elkaar te komen. Een belangrijke vraag is: Wie neemt de zorg op zich voor hun autistische halfbroer Jan (Bas Hoeflaak)? De recensenten geven 2-4 sterren. Berend Jan Bockting (Volkskrant 18-12-’19): ‘Soap op speelfilmlengte: sentimenteel en voorspelbaar’. Eric le Duc (Telegraaf 19-12-’19): ‘(…) een wat chaotisch, maar innemend familiedrama over moderne gezinssamenstellingen en zelfdoding. Dat de zussen zich intussen ontpoppen als clichépersonages (de veertiger met tegenslag, de studentikoze wildebras, de perfectionistische moe…Lees verder

Over Will Koopman

Will Koopman (Amsterdam, 12 oktober 1956) is een Nederlands regisseuse. Koopman is vooral bekend door de televisieseries Unit 13 en Gooische Vrouwen, en de bioscoopfilm Terug naar de kust (2009).

Levensloop

Koopman werkte jarenlang achter de schermen bij films als Ik ben Joep Meloen (1981), Moord in extase (1984) en Te gek om los te lopen (1981). In 1992 besloot ze zich op het regiewerk te richten en regisseerde ze voor de VARA de politieserie Bureau Kruislaan, met onder anderen Mary-Lou van Stenis en Lieneke le Roux. Later in de jaren negentig regisseerde ze de televisieserie Vrouwenvleugel, die in 1994 werd bekroond met een Gouden Televizier-Ring.

Will was met enkele anderen verantwoordelijk voor de dramaserie Baantjer, wekelijks goed voor drie miljoen kijkers. In 2005 begon Koopman met de opnames van de successerie Gooische Vrouwen. De serie trok el…Lees verder op Wikipedia