Digibuddies

Digibuddies

Digibuddy in de bib houdt spreekuur. Welkom!

Heb jij vragen over het gebruik van computer, tablet of pc? Raak je niet wijs uit de overvloed aan apps en wat ermee te doen? Heb je hulp nodig bij het afhandelen van je financiële of overheidsadministratie? Dan hebben we goed nieuws!

Voortaan kan je met je vragen over diverse digitale toepassingen terecht in de bibliotheek. Afspraak elke eerste donderdag van de maand, telkens van 15 tot 18 uur. Onze digibuddies (vrijwilligers) helpen je waar het kan. Belangrijk om weten: je wordt niet om de oren geslagen met digitaal hocuspocus, maar je krijgt de nodige uitleg in mensentaal.

Kom gerust langs, een afspraak maken hoeft niet. Heb je vooraf nog vragen? Stuur een mailtje of spreek een onthaalmedewerker aan in de bib.

 

digibuddy

Digibuddy, iets voor jou?

Heb je een passie voor digitaal? Wil je je kennis en vaardigheden graag delen? Kan je het goed uitleggen en digitaal jargon omzetten in mensentaal? Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken!

De bib wil de digitale kloof dichten. Bezoekers met vragen over het gebruik van de computer, tablet of gsm, maken we graag wegwijs in de digitale wereld. Daarvoor doen we maar al te graag beroep op jouw enthousiasme.

We verwachten niet dat je een IT-expert bent die alles weet van alles. Jij kiest zelf hoe je bijdraagt aan het project. We laten je niet aan je lot over … samen met andere digibuddies kom je in een lerend netwerk terecht inclusief professionele ondersteuning.

Voel jij je geroepen om één van onze digibuddies te worden? Laat het ons vandaag nog weten. Jij stuurt ons een e-mail met je contactgegevens en wij laten snel van ons horen voor een eerste kennismaking.