Digimomenten

Digipunten

digibuddy

Heb jij vragen over het gebruik van computer, tablet of pc? Raak je niet wijs uit de overvloed aan apps en wat ermee te doen? Heb je hulp nodig bij het afhandelen van je financiële of overheidsadministratie? Dan hebben we goed nieuws!

Voortaan kan je met je vragen over diverse digitale toepassingen terecht in de bibliotheek. Afspraak elke eerste donderdag van de maand, telkens van 13 tot 18 uur. Onze digibuddies (vrijwilligers) helpen je waar het kan. Belangrijk om weten: je wordt niet om de oren geslagen met digitaal hocuspocus, maar je krijgt de nodige uitleg in mensentaal.

Kom gerust langs, een afspraak maken hoeft niet. Heb je vooraf nog vragen? Stuur een mailtje of spreek een onthaalmedewerker aan in de bib.

Digiworkshops

Elke derde donderdag van de maand van 13 tot 16 u. zijn er digimomenten rond een bepaald onderwerp.
De plaatsen zijn beperkt, schrijf je in via onderstaande knop.

Schrijf je in!
Digibanken banner

Digibanken

‘Nu kan ik online veel meer’, dat is de boodschap van Gildas, Marc, Caroline en Emine na een bezoek aan een digibank. Met echte verhalen, echte situaties en echte gebruikers willen ze volwassen personen in Vlaanderen met een (risico op) digitale achterstand de weg naar de digibanken wijzen.

Digitale uitsluiting blijft een uitdaging

Technologie verandert onze samenleving in ijltempo. Maar niet iedereen surft vlot mee op de digitale golf. De toenemende digitalisering van onze maatschappij vertaalt zich niet in een toename van digitale vaardigheden bij de burgers. Vele kwetsbare doelgroepen zoals oudere personen, personen met lage inkomens of personen die laaggeletterd zijn, ondervinden problemen om op de digitale sneltrein te springen. Via digibanken ondersteunt de Vlaamse overheid lokale partnerschappen om het risico op digitale uitsluiting te verkleinen.

Wat is een digibank?

Digibanken zijn locaties in Vlaanderen en Brussel waar mensen terecht kunnen voor digitale vragen.
In een digibank kan je terecht voor verschillende online problemen. Je krijgt er hulp bij al je digitale vragen, je kan er terecht voor opleiding en workshops om online meer te kunnen en voor hulp bij online dienstverlening zoals een premie aanvragen. Een digibank is nooit veraf: er zijn er intussen 54, verspreid over 220 Vlaamse en Brusselse gemeentes en dus nu ook in Dendermonde!

2 Digibankprojecten

In onze regio zijn er 2 Digibankprojecten: DigiMobiel en Digi-Iedereen. We hebben als doel de digitale kloof kleiner te maken. We willen hiermee mensen digitaal zelfstandiger maken door hen wegwijs te maken in het aanbod van computers en internet, hen opleidingen hierover te bieden en hen te leren werken met digitale dienstverlening.