European Disability Card

d

EDC

Wat

  • Met de European Disability Card toon je aan dat je erkend bent voor een handicap, ook als die onzichtbaar is.
  • De kaart geeft je recht op voordelen in je vrije tijd, zoals korting op een inkomticket voor een museum of betere toegang tot attracties in een pretpark.
  • Je kunt de kaart niet alleen in België, maar ook in Cyprus, Estland, Finland, Italië, Malta, Slovenië en Roemenië gebruiken.
  • De kaart is gratis en je kunt hem eenvoudig online aanvragen.

In de bib

Ons bibliotheekgebouw is op alle vlakken toegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit (onder andere lift en aangepast sanitair).

Bib aan huis

Via deze extra dienstverlening brengt een vrijwilliger boeken aan huis bij inwoners die minder mobiel zijn. Wil je gebruik maken van bib aan huis of materialen bestellen? Mail naar bibliotheek@dendermonde.be of bel tijdens onze openingsuren 052 46 81 00. De bib brengt je in contact met de vrijwilliger om de nodige afspraken te maken.

Daisyboeken (en -speler), luisterboeken en grootletterboeken voor personen met een visuele- of leesbeperking

Een Daisy-boek is een aangepast luisterboek met als voordeel dat je het kan gebruiken als een gewoon boek. Het is mogelijk om in één ruk door te lezen, bladwijzers te plaatsen en terug te keren. Een Daisy-boek wordt afgespeeld op een gebruiksvriendelijke Daisy-speler. De bib heeft twee uitleenbare Daisy- spelers en bijhorende Daisy-boeken. Ook gewone luisterboeken en grootletterboeken zijn beschikbaar zowel voor jongeren als ouderen. Je kan ook e-boeken en e-readers ontlenen. 

Makkelijk lezen-boeken en de Wablieft-krant in onze collectie

In de jeugdafdeling staan makkelijke boeken voor wie moeilijk leest apart opgesteld in de Leesmicrobe.

De bib heeft ook verschillende Eerste Hulp Bij Dementie-rugzakken ter beschikking met leesvoer en zelfs kijkmateriaal voor kinderen, mantelzorgers en professionelen die in contact komen met personen met dementie.