Voormalig crimineel Jos ontwaakt een dag voor zijn huwelijk naast een lijk en wordt bovendien beschuldigd van diefstal van twintig kilo cocai͏̈ne.
Titre
Black out / regie en scen. Arne Toonen
Directeur
Arne Toonen
Acteur
Willie Wartaal 1982- Kim Van Kooten Raymond Thiry Bas Keijzer Robert De Hoog Katja Schuurman Birgit Schuurman
Langue
Néerlandais
Éditeur
Benelux Film, 2012
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2012
Durée
89 min.
Note
Nederlands gesproken
EAN
8713053015304

Commentaires

Een Nederlandse misdaadkomedie uit 2012 van Arne Toonen (Dik Trom; Het schnitzelparadijs) met in de hoofdrol Raymond Thiry (Langer licht) en verder onder meer Kim van Kooten, Katja Schuurman, Birgit Schuurman, Alex van Warmerdam, Willie Wartaal en Robert de Hoog. Jos Vreeswijk, die tien jaar geleden zijn criminele werk achter zich heeft gelaten, ontwaakt een dag voor zijn huwelijk naast een onherkenbaar lijk. Wat er gebeurd is, weet hij niet meer, maar nadat hij het lijk geloosd heeft, wordt hij door onderwereldfiguren beschuldigd van de diefstal van twintig kilo cocaïne. Hij krijgt 24 uur de tijd om zijn zaakjes te regelen. De recensenten oordelen verschillend. Eric Koch (Telegraaf 26-1-'12) vindt het een knullige imitatie van Quentin Tarantino en Guy Ritchie, en amateuristisch geacteerd. Coen van Zwol (NRC 25-1-'12): 'de pluspunten maken de gebreken meer dan goed in deze film die knettert van de spelvreugde.' Barend de Voogd (Filmkrant februari '12) mist de echte spanning en vindt d…Lire la suite

À propos de Arne Toonen

Arne Toonen, né le 9 janvier 1975 à Boxmeer, est un réalisateur néerlandais.

Vie privée

Depuis 2008, il est marié à la musicienne néerlandaise Birgit Schuurman.

Filmographie

  • 2008 : Hou Holland schoon
  • 2009 : Drop Dead!
  • 2010 : Dik Trom
  • 2012 : Black Out (en)
  • 2012 : Guilty Movie
  • 2015 : The Little Gangster

Notes et références