Livre
Néerlandais

De verboden rivier

Chigozie Obioma (auteur), Marianne Gossije (traducteur)
Titre
De verboden rivier
Auteur
Chigozie Obioma
Traducteur
Marianne Gossije
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The fishermen
Éditeur
Breda: De Geus, 2015
314 p.
ISBN
9789044534771 (hardback)

Commentaires

‘De verboden rivier’ is de imposante debuutroman van Obioma, geboren in Nigeria in 1986, nu docent literatuur en schrijven aan de universiteit van Nebraska-Lincoln. Het boek is genomineerd voor belangrijke prijzen als de Man Booker Prize 2015 en zal direct in vijftien landen verschijnen. Vier kinderen van 9 tot 14 jaar groeien op in het turbulente Nigeria van de jaren negentig, dat in haar cultuur westerse en inheemse elementen combineert. Dit gedachtegoed is de basis voor het verhaal dat als een klassieke Griekse tragedie naar het onafwendbare noodlot toewerkt. Vader heeft de toekomst voor de jongens uitgestippeld, maar dan besluiten ze hun vaders geboden te negeren en in de verboden rivier de Omi-Ala te gaan vissen. Dit is het begin van dramatische gebeurtenissen, waarin een grote rol is weggelegd voor Abulu, de gek en helderziende. Het boek is een poëtische en dramatische vertelling over opgroeiende pubers; het vertelt de geschiedenis van een land in transitie met grote problemen. …Lire la suite

À propos de Chigozie Obioma

Chigozie Obioma, né en 1986, est un écrivain nigérian.

Biographie

Né dans une famille de douze enfants, Chigozie Obioma fait des études supérieures à Chypre, où il obtient une bourse et un poste d'enseignant. Après cela, il publie son premier roman intitulé Les Pêcheurs (The Fishermen). Une année plus tard, il part aux États-Unis, où il reçoit des cours de Creative Writing à l'université du Michigan. Il enseigne aujourd'hui la littérature africaine à l’université du Nebraska à Lincoln.

Prix et distinction

En 2015, il est finaliste du Prix Booker, pour son roman Les Pêcheurs. Ce roman obtient également le prix du premier roman du Guardian et le prix des nouvelles voix Afrique et Moyen-Orient du Financial Times.

En lire plus sur Wikipedia