Livre
Néerlandais

Waarom generalisten verder komen

David Epstein (auteur)

Waarom generalisten verder komen

Pleidooi voor een brede ontwikkeling op allerlei gebied om succesvol te zijn in het leven, aan de hand van voorbeelden van succesvolle mensen.
Sujet supplémentaire
3,5 sterren (Humo), 4 sterren (De Morgen)
Titre
Waarom generalisten verder komen
Auteur
David Epstein 1983-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Range : how generalists triumph in a specialized world
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2020
382 p.
ISBN
9789044643657 (paperback)

Commentaires

Onderzoek naar resultaten van vroege specialisatie in de sport leidde tot de conclusie dat mensen die breed beginnen, in veel gevallen betere resultaten behalen. Daarmee is niet gezegd dat specialisme niet goed is voor de ontwikkeling van een sporter, maar dat sporters met meer ervaringen op verschillende terreinen gemakkelijker aan de top kunnen komen. Met dit gegeven uit de sportwereld is nagegaan hoe het heeft gewerkt bij succesvolle mensen in de samenleving. Daaruit blijkt telkens weer dat een brede algemene ontwikkeling met uiteenlopende ervaringen een goede basis is om verbindingen te maken die helpen complexe problemen op te lossen en succesvol in de maatschappij te zijn. Een voor een breed publiek geschreven boek dat laat zien hoe je kunt uitblinken door jezelf breed te blijven ontwikkelen. Het boek bevat enklele grafieken, literatuurverwijzingen in eindnoten en een register.

À propos de David Epstein

CC BY-SA 3.0 - Image by Nicholas Jackson

David Bernard Alper Epstein (né en 1937) est un mathématicien connu pour ses travaux en géométrie hyperbolique, 3-variétés, et la théorie des groupes, parmi d'autres domaines. Il a co-fondé le département de mathématiques de l'Université de Warwick avec Christopher Zeeman et il est fondateur et rédacteur en chef de la revue Experimental Mathematics (en).

Formation et carrière

David Epstein est né en 1937 à Pretoria, Afrique du Sud, de Ben Epstein et Pauline (ou Polly) Alper, tous deux d'origine juive lituanienne, bien que Polly soit née en Afrique du Sud. David a terminé l'école à l'âge de 14 ans, et il est diplômé de l'Université du Witwatersrand à l'âge de 17 ans. Il a ensuite obtenu une bourse pour l'Université de Cambridge, il part au Royaume-Uni en 1954. Ayant reçu l'…En lire plus sur Wikipedia