In 1975 neemt de Rode Khmer de stad Phnom Penh in. Chou en haar familie moeten een dagenlange voettocht maken naar een werkkamp op het platteland. Onderweg raakt ze gescheiden van haar driejarige zoontje.
Titre
Funan
Directeur
Denis Do
Acteur
Bérénice Bejo  (stem) Louis Garrel  (stem)
Langue
Français
Éditeur
Lumière, 2019
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2018
Durée
84 min.
Note
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5407003481624
mooov

Commentaires

Het regiedebuut van de Franse animator Denis Do is gebaseerd op het levensverhaal van zijn moeder. Chou woont met haar man, kinderen en andere familieleden in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh. In 1975 neemt de Rode Khmer onder leiding van Pol Pot de stad in en moet de familie een dagenlange voettocht maken naar een werkkamp op het platteland. Onderweg verliest Chou haar jongste zoon, de driejarige Sovanh uit het oog. Gescheiden van elkaar proberen de familieleden de gruwelen van de kampen te overleven en elkaar terug te vinden. De recensenten geven 3-4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) Een inktzwart verhaal, maar door de sobere, poëtische stijl ook ontroerend mooi, en historisch interessant. (…)’ Remke de Lange (Trouw 11-7-’19) schrijft ‘Do houdt oog voor de landschappelijke schoonheid van het land en voor alledaagse poëzie’ en concludeert: ‘Dit soort warme elementen maken van ‘Funan’ een humanistische film die een bewonderenswaardige poging doet om een politiek groot verhaal t…Lire la suite

À propos de Denis Do

CC BY-SA 4.0 - Image by Boungawa

Denis Do est un réalisateur français d’origine cambodgienne.

Il est diplômé de l'école des Gobelins. Il est le réalisateur du long métrage Funan, récompensé au festival d'Annecy en 2018, et qui sort en salles le 6 mars 2019.

Distinctions et récompenses

  • Cristal du long métrage pour Funan au Festival international du film d'animation d'Annecy 2018.

Notes et références

Liens externes