Er ontstaat een gewapend conflicht tussen de Noorse kustwacht en het Russische veiligheidsbedrijf dat de olieinstallatie in Melkøya bewaakt.
Titre
Occupied. Seizoen 2 / directed by Erik Skjoldbjaerg, Jens Lien, Charlotte Brändström ; created by Erik Skjoldbjaerg and Karianne Lund
Directeur
Erik Skjoldbjaerg Jens Lien Charlotte Brandström
Scénariste
Jo Nesbø
Acteur
Henrik Mestad Ane Dahl Torp Ingeborga Dapkunaite
Langue
Norvégien
Éditeur
Lumière, © 2018
2 dvd-video's
Date d'enregistrement
2018
Durée
8 x 45 min.
Note
Noors gesproken, Nederlandse ondertiteling Gebaseerd op een oorspronkelijk idee van Jo Nesbø
EAN
5407003481204

Commentaires

Seizoen 2 van een Noorse tv-serie, gebaseerd op een idee van de bekende Noorse auteur Jo Nesbø. In het eerste seizoen* heeft een nieuwe groene regering in Noorwegen besloten de olie- en gasproductie stop te zetten. De EU vreest een energiecrisis, waarop Rusland met steun van de EU Noorwegen bezet. Aanvankelijk lijkt het leven zijn gang te gaan, maar de situatie wordt steeds grimmiger. Seizoen 2 begint met een gewapend conflict tussen de Noorse kustwacht en het Russische veiligheidsbedrijf dat een olie-installatie in het noorden van het land bewaakt. De spanningen lopen hoog op, met ook internationale gevolgen. Deze politieke thriller is een internationale productie met een zeer groot budget en is internationaal spraakmakend. Acht afleveringen.

À propos de Erik Skjoldbjaerg

CC BY-SA 3.0 - Image by Jarvin

Erik Skjoldbjærg, est un réalisateur norvégien, né le 14 décembre 1964 à Tromsø.

Biographie

Il est connu pour ses films Insomnia et Prozac Nation. Il est aussi connu pour la série Occupied qu'il a créée avec Karianne Lund sur une idée originale de Jo Nesbø, et dont il a réalisé les deux premiers épisodes.

Filmographie

Réalisateur

  • 1993 : Vinterveien (court métrage)
  • 1994 : Close to Home (court métrage)
  • 1996 : Spor (court métrage)
  • 1997 : Insomnia
  • 2001 : Prozac Nation
  • 2005 : En folkefiende
  • 2006 : Størst av alt (pour la télévision)
  • 2010 : Hold-up (Nokas)
  • 2013 : Pio…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions