DVD
Anglais

De maanprinses en het geheim van het witte paard

Gabor Csupo (directeur), Christian Henson (compositeur), Elizabeth Goudge (antécédent bibliographique)
De 13-jarige Maria uit Londen verhuist na de dood van haar vader naar haar oom in het mysterieuze landhuis Moonacre Manor. Daar ontdekt ze dat ze de laatste maanprinses is en moet ze raadsels uit het verleden oplossen om te zorgen dat Moonacre niet in de zee zal verdwijnen
Titre
De maanprinses en het geheim van het witte paard
Directeur
Gabor Csupo
Compositeur
Christian Henson
Antécédent bibliographique
Elizabeth Goudge
Acteur
Dakota Blue Richards Ioan Gruffudd Natascha McElhone Tim Curry
Titre uniforme
The secret of moonacre
Langue
Anglais
Éditeur
RCV, [2016]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2008
Durée
ca. 103 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Nederlands Ondertiteling: Nederlands Naar de roman The little white horse van Elizabeth Goudge
EAN
8713045215033

Commentaires

Britse co-productie van regisseur Gabor Csupo, met in de hoofdrollen Dakota Blue Richards (The golden compass), Ioan Gruffudd en Tim Curry. Het verhaal is een bewerking van het boek 'The little white horse', in het Nederlands 'Het witte paardje'* door Elizabeth Goudge, een Engelse klassieker die in 1946 al bekroond werd met de Carnegie Medal en het lievelingsboek is van J.K. Rowling. De dertienjarige Maria Merryweather uit Londen verhuist na de dood van haar vader naar haar oom in het mysterieuze landhuis Moonacre Manor. Daar ontdekt ze dat ze de laatste maanprinses is en moet ze raadsels uit het verleden oplossen om te zorgen dat Moonacre Manor niet in de zee zal verdwijnen. Fritz de Jong (Het Parool 11-2-'09): 'De broodnodige magie blijft uit door een ondermaats scenario met graatmagere dialogen. Ervaren acteurs als Tim Curry en Natascha McElhone kunnen hier weinig van bakken. (...) De film bevat een overdaad aan kinderachtige grappen, maar het semiduistere sprookje is niet echt bed…Lire la suite

À propos de Gabor Csupo

Gábor Csupó est un producteur, scénariste et réalisateur américain né en 1952 à Budapest (Hongrie).

Biographie

Filmographie

comme producteur

  • 1991 : Les Razmoket ("Rugrats") (série télévisée)
  • 1995 : Santo Bugito (série télévisée)
  • 1996 : Bird in a Window
  • 1998 : La Famille Delajungle ("The Wild Thornberrys") (série télévisée)
  • 1998 : The Wacky Adventures of Ronald McDonald: Scared Silly (vidéo)
  • 1998 : Les Razmoket, le film (The Rugrats Movie)
  • 1999 : Rocket Power (série télévisée)
  • 1999 : The Wacky Adventures of Ronald McDonald: The Visitors from Outer Space (vidéo)
  • 2000 : Les Razmokets à Paris - Le film (Rugrats in Paris: The Movie - Rugrats II)
  • 2001 : Famille de la jungle…En lire plus sur Wikipedia