DVD
Anglais

The Addams family

Greg Tiernan (directeur), Conrad Vernon (directeur), Jeff Danna (compositeur)

The Addams family

Greg Tiernan (directeur), Conrad Vernon (directeur), Jeff Danna (compositeur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Het griezelige gezin Addams verhuist naar een verlaten gesticht in de buurt van een keurige nieuwbouwwijk. Dochter Wednesday heeft het moeilijk op haar middelbare school, terwijl interieurontwerpster en tv-ster Margaux Needler het gezin probeert weg te krijgen. Vanaf ca. 7 jaar.
Sujet supplémentaire
animatiefilms
Titre
The Addams family
Directeur
Greg Tiernan Conrad Vernon
Compositeur
Jeff Danna Mychael Danna
Langue
Anglais
Éditeur
Universal Studios, © 2020
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2019
Durée
83 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Frans, Vlaams Ondertiteling: Engels voor slechthorenden, Nederlands, Frans Gebaseerd op karakters gecreëerd door Charles Addams
EAN
5053083203245

Commentaires

Amerikaanse animatiefilm van Conrad Vernon en Greg Tieman, die eerder samen ‘Sausage party’ maakten. Het verhaal is gebaseerd op de personages uit de strips van Charles Addams, eerder te zien in diverse films en series. Het griezelige gezin Addams bestaat uit vader Gomez, moeder Morticia, zoon Pugsley en dochter Wednesday, geholpen door wandelende hand Thing en butler Lurch. Het gezin verhuist naar een verlaten gesticht in de buurt van een keurige nieuwbouwwijk. Dochter Wednesday heeft het moeilijk op haar middelbare school, terwijl interieurontwerpster en tv-ster Margaux Needler het gezin probeert weg te krijgen. Pauline Kleijer (Volkskrant 4-12-’19): ‘vol en druk verhaal (...) onderhoudende, redelijk grappige film, die uiteindelijk licht teleurstelt. Het ontbreekt The Addams Family niet aan goede ideeën, maar het blijft allemaal te braaf’ (3 sterren). Eric Le Duc (Telegraaf 5-12-’19): ‘(…) een fijn tekenfilmfeestje. (…) Naast alle zwarte humor en verwijzingen naar de moderne popcult…Lire la suite

À propos de Greg Tiernan

Greg Tiernan est un réalisateur, animateur et acteur irlandais, né à Dublin le 19 juin 1965.

Biographie

Filmographie

Réalisateur

  • 1996 : Disney's Animated Storybook: The Hunchback of Notre Dame
  • 2006 : Cendrillon et le Prince (pas trop) charmant
  • 2010-2012 : Thomas et ses amis (80 épisodes)
  • 2016 : Sausage Party (coréalisé avec Conrad Vernon)
  • 2019 : La Famille Addams (The Addams Family) (coréalisé avec Conrad Vernon)

Acteur

  • 2015 : City in Crisis : Le Leprechaun noir (1 épisode)
  • 2016 : Sausage Party : une patate et une soupe de nouilles

En lire plus sur Wikipedia