DVD
Anglais
Havana, 1958. Het Amerikaanse meisje Katey doet samen met ober Javier mee aan een danswedstrijd
Titre
Dirty dancing 2
Directeur
Guy Ferland
Scénariste
Boaz Yakin
Langue
Anglais
Éditeur
Sans lieu de publication: RCV, 2004
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2004
Durée
ca. 90 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045206260

Commentaires

Deze dansfilm uit 2004 van Guy Ferland haakt aan bij het succes van Dirty dancing uit 1987. Het verhaal speelt zich af in Havana in 1958, aan de vooravond van de communistische revolutie. Het 18-jarige Amerikaanse meisje Katey (Romola Garai) verhuist met haar rijke ouders naar Cuba. Ze voelt zich aangetrokken tot ober Javier (Diego Luna uit Y tu mamá también en The terminal). In het geheim oefenen ze in een nachtclub Latijnse dansen en besluiten mee te doen aan een danswedstrijd. Patrick Swayze uit de originele film heeft een kleine gastrol. De recensenten oordelen verschillend. Dana Linssen (NRC 5-5-'04) vindt het scenario zwak en de hoofdrolspelers niet overtuigend. Pauline Kleijer (Volkskrant 6-6-'04) concludeert echter: '(...) Maar natuurlijk draait het in Dirty Dancing 2 vooral om dans, romantiek en een zeer beschaafd vleugje erotiek. De jonge acteurs doen het goed, zodat het liefdesverhaal weet te overtuigen. De aardige dansscènes doen de rest, al is het jammer dat de soundtrack…Lire la suite

À propos de Guy Ferland

Guy Ferland a fait la réalisation de la troisième émission de la cinquième saison de " Prison Break ".

Guy Ferland (né le 18 février 1966 à Beverly, dans le Massachusetts) est un réalisateur américain.

Biographie

Filmographie partielle

  • 1995 : The Babysitter
  • 1997 : Telling Lies in America
  • 1999 : Delivered
  • 2001 : Orage aux Bahamas (After the Storm)
  • 2002 : Lycée sous tension (Bang Bang You're Dead)
  • 2004 : Dirty Dancing 2
  • 2011 : Torchwood : Saison 4 épisode 6, 9
  • 2011-2012 : The Walking Dead (série télévisée) : 1 épisode de la saison 1, 2 épisodes de la saison 2 et 2 épisodes de la saison 3
  • 2011-2012 : Homeland (série télévisée)

En lire plus sur Wikipedia