DVD
Anglais
Het dagelijkse leven van vier vampiervrienden die zich staande moeten zien te houden in een moderne cultuur.
Sujet
Vampiers
Titre
What we do in the shadows / regie & script Jemaine Clement & Taika Waititi
Directeur
Jemaine Clement Taika Waititi
Compositeur
Plan 9
Acteur
Jonathan Brugh
Langue
Anglais
Éditeur
Remain in Light, 2015
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2014
Durée
82 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
ISBN
9789461873682
mooov

Commentaires

Nieuw-Zeelandse horrorkomedie uit 2014 van Jemaine Clement en Taika Waititi in de vorm van een mockumentary (nepdocumentaire). De vier vampiervrienden Vladislav, Viago, Deagon en Petyr wonen al honderden jaren samen in een huis in een saaie suburb van Wellington. Het hoogtepunt van hun bestaan is het jaarlijkse bal voor vampiers, zombies en weerwolven. Verder maken ze zich vooral druk over de afwas en over de hoeveelheid kranten die je nodig hebt om bloed op te vangen wanneer je een mens leegzuigt. Maar de komst van een nieuwe ‘moderne’ huisgenoot zorgt voor veel consternatie. De Nederlandse pers is positief over de film. Kevin Toma (Volkskrant 18-12-‘14) zegt: ‘(…) door het enthousiasme van de makers blijft het vermakelijke onzin.’ Peter de Bruijn (NRC 17-12-‘14) geeft 4 sterren en noemt de film ‘sympathiek en geestig’ (…) ‘in een heerlijk smerig decor.’ Ook Eric le Duc (Telegraaf 18-12-‘14) geeft 4 sterren en zegt: ‘Droogkomisch en vindingrijk steken de regisseurs/scenaristen (…) de…Lire la suite

À propos de Jemaine Clement

CC BY-SA 3.0 - Image by Kim Metso

Jemaine Clement, né le 10 janvier 1974 à Masterton, est un acteur, musicien et humoriste néo-zélandais, notamment connu en tant que membre du duo musical et comique Flight of the Conchords, qu'il forme avec Bret McKenzie .

Filmographie

Télévision

  • 2007 - 2009 : Flight of the Conchords : James Bobin, Bret McKenzie et lui-même : Jemaine Clemaine
  • 2008 : The Drinky Crow Show : Eric Kaplan et Tony Millionaire :
  • 2010 : Les Simpson (saison 22, épisode  : Cours élémentaire musical) : lui-même
  • 2015 : Rick & Morty (saison 2, épisode 2 : Mortynight run) : Fart
  • 2015-2018 : Another Period : Père Black Donahue
  • 2016 : Divorce : Julian Renaut
  • 2017-2019 : Legion :…En lire plus sur Wikipedia