CD
Néerlandais

Kareltje en Sjonnie op vakantie

Job Schuring (interprète), Paul Hock (musicien), Ronald Schmitz (musicien)
Public cible:
3-5 ans et plus
Kareltje de hamster en Sjonnie de giraffe beleven samen spannende avonturen tijdens hun vakantie. Bundel liedjes op cd-formaat met illustraties in kleur en cd. Vanaf ca. 5 jaar.
Montrer plus
Sujet
Vakantie
Titre
Kareltje en Sjonnie op vakantie / tekst en zang Job Schuring, muziek Paul Hock en Ronald Schmitz
Interprète
Job Schuring
Musicien
Paul Hock Ronald Schmitz
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Rubinstein, 2005
1 cd + boekje
ISBN
90-5444-648-X 9789054446484

Commentaires

Het moet niet meer gezegd worden dat luisterboeken een ware rage aan het worden zijn, bij zowel jongeren als volwassenen. In Nederland wordt een heuse Week van het Luisterboek georganiseerd, in november 2006 voor de tweede maal. Luisterboeken worden tegenwoordig op een nieuwe wijze gepresenteerd, in mooie jasjes en met groto promo-acties. Sociologisch liggen ze nu ook beter, met die lange files op onze wegen, met comfortabele luisterapparatuur, met de ipod (binnenkort kunnen ook Nederlandstalige titels gedownload worden), met kinderen die fundamenteel multimediaal opgroeien.

Het echte luister- of audioboek betreft natuurlijk een tekst die voorgelezen wordt door één lezer, al dan niet de auteur van het boek. Grote namen zoals Paul Biegel (De kleine kapitein; Japie & de zeven veren van de papegaai) en Jan Terlouw (Koning van Katoren) lezen hun klassieke boeken voor. We kunnen Jacques Vriens De verdwijning van de mislukte barbie, de eerste aflevering ui…Lire la suite
Na de eerste Kareltje en Sjonnie* (een giraffe en een hamstertje zijn boezemvrienden) wordt nu een vakantie-aflevering gepresenteerd, bestaand uit een cd vol liedjes (tekst en zang door Job Schuring) en een prentenboekje op cd-formaat. De twee aaibare dierfiguren (illustraties van Eva Poppink) doen elke denkbare vakantiebestemming in Europa aan, en verwonderen zich wat over 's lands eigenaardigheden. Dit alles op genuanceerde, je zou bijna zeggen grachtengordel-achtige wijze. Toch zal dit boekje met cd zijn weg wel vinden verder dan de gefortuneerde kindertjes op de achterbank meereizend naar Toscane of Zweden, want de muziek is niet opdringerig (type 'luisterliedje') en de teksten zijn vriendelijk van toon, leerzaam zelfs nog en het geheel blijft prettig hangen in het geheugen. 'Schattig' is het trefwoord, geldend voor dit tweetal. Leerzaam vakantiemateriaal voor basisschooljeugd, zelfs ook voor schoolprojecten te gebruiken (landen in Europa).