DVD
Anglais

The attic : de schuilplaats van Anne Frank

John Erman (directeur), Miep Gies (antécédent bibliographique), Alison Leslie Gold (antécédent bibliographique)
Het verhaal van Miep Gies, de vrouw die het gezin van Otto Frank verborgen hield voor de nazi's
Titre
The attic : de schuilplaats van Anne Frank / dir. by John Erman ; gebaseerd op het boek van Miep Gies en Alison Leslie Gold
Autre titre
The attic : the hiding of Anne Frank
Directeur
John Erman
Antécédent bibliographique
Miep Gies Alison Leslie Gold
Acteur
Huub Stapel Mary Steenburgen
Langue
Anglais
Éditeur
Amsterdam: Memphis Belle International, 2007
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1988
Durée
95 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
ISBN
9789051595406

Commentaires

Een Amerikaanse televisiefilm uit 1988 met voornamelijk Amerikaanse acteurs. Mary Steenburgen speelt de hoofdrol van Miep Gies, de vrouw die haar werkgever Otto Frank en zijn gezin hielp tijdens hun onderduik in het Achterhuis. De film werd zes keer genomineerd voor een Emmy Award en ontving een Emmy voor het script. De Speelfilmencyclopedie schrijft: '(...) Het bekende verhaal van Anne Frank, verteld vanuit een ander perspectief, in een vakkundige bewerking door William Hanley naar het boek van Miep Gies, Anne Frank remembered. Een schitterend verzorgde produktie met talenten van de bovenste plank. (...)' De dvd bevat geen extra's.

À propos de John Erman

John Erman (3 août 1935) est un réalisateur, producteur et acteur américain né à Chicago, dans l'Illinois (États-Unis).

Filmographie

comme réalisateur

  • 1963 : Au-delà du réel (The Outer Limits) (série télévisée)
  • 1964 : Gomer Pyle, U.S.M.C. (série télévisée)
  • 1965 : Ne mangez pas les marguerites (Please Don't Eat the Daisies) (série télévisée)
  • 1967 : The Second Hundred Years (série télévisée)
  • 1968 : Madame et son fantôme (The Ghost & Mrs. Muir) (série télévisée)
  • 1968 : Star Trek (série télévisée) : épisode L'Impasse
  • 1969 : Room 222 (série télévisée)
  • 1969 : Docteur Marcus Welby (Marcus Welby, M.D.)…En lire plus sur Wikipedia