Een 14-jarige jongen uit een Roma-gezin voelt zich na de arrestatie van zijn vader en oudste broer verantwoordelijk voor de familie.
Titre
A ciambra / script en regie Jonas Carpignano
Directeur
Jonas Carpignano
Acteur
Pio Amato Koudous Seihon Damiano Amato
Langue
Italien
Éditeur
Arti, © 2018
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2017
Durée
118 mn.
Note
Italiaans gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
9789077835814
mooov

Commentaires

De tweede speelfilm van de Italiaans-Amerikaanse regisseur Jonas Carpignano speelt zich evenals ‘Mediterranea’ af in Zuid-Italië. De 14-jarige Pio maakt deel uit van de Roma-familie Amato die met vier generaties in een krottenwijk woont en leeft van inbraken en autodiefstal. Wanneer zijn vader en zijn oudste broer, die zijn grote voorbeeld is, worden gearresteerd, voelt Pio zich verantwoordelijk voor de familie en wil bewijzen dat hij een echte man is. De enige bij wie hij terecht kan voor hulp is Ayiva, een sympathieke immigrant uit Burkina Faso die voor Pio een tweede vader is geworden. Pio Amato en zijn hele familie spelen min of meer zichzelf, Koudous Seihon die Ayiva speelt was in ‘Mediterranea’ de hoofdpersoon. De recensenten geven 3 1/2-4 sterren. Berend Jan Bockting (Volkskrant 4-1-’18): ‘(…) klassieke coming of age, hoe ongewoon de volwassenwording van Pio ook mag zijn. (…)’ Fabian Melchers (Telegraaf 4-1-’18): ‘(…) Het zigeunerkamp is voor buitenstaanders misschien een godde…Lire la suite

À propos de Jonas Carpignano

Jonas Carpignano (né le 16 janvier 1984 à New York) est un scénariste et réalisateur italien.

Biographie

Lors de la 63e cérémonie des David di Donatello, il remporte le David di Donatello du meilleur réalisateur pour A Ciambra.

Filmographie

  • 2006 : La casa d'Argento Bava (court métrage)
  • 2010 : Resurrection Man (court métrage)
  • 2011 : Bayou Black (court métrage)
  • 2012 : A Chjàna (court métrage)
  • 2014 : A Ciambra (court métrage)
  • 2015 : Mediterranea
  • 2017 : A Ciambra

Récompenses

  • 63e cérémonie des David di Donatello : Meilleur réalisateur pour A Ciambra.

En lire plus sur Wikipedia