DVD
Néerlandais
Langue
Néerlandais
Éditeur
Dutch Filmworks, © 2018
1 dvd-video
Durée
118 minuten
Note
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8719372006801

Commentaires

Oorlogsdrama van Joram Lürsen (Publieke werken; Alles is liefde). In de beginjaren van de oorlog wordt bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) benaderd met de vraag zijn financiële kennis in te zetten voor het verzet. Het begint klein, maar wordt steeds groter en Walraven en zijn broer Gijs (Jacob Derwig) worden sleutelfiguren in het Nationaal Steunfonds (NSF), dat veel geld beheert voor het verzet. In 1944 bedenken zij wat later ‘de grootste bankroof uit de vaderlandse geschiedenis’ wordt genoemd: een grootschalige bankfraude rond schuldbekentenissen van De Nederlandsche Bank. Deze bank staat onder leiding van NSB'er Meinoud Rost van Tonningen (Pierre Bokma). De recensenten geven 3 – 3 1/2 ster. Floortje Smit (Volkskrant 8-3-’18): ‘(…) onvervalst heldenepos (…) smakelijk en vakkundig opgediend (...) Maar goed, het werkt. Bankier van het verzet is niet voor puristen of liefhebbers van grijstinten. Voor de rest is het prima vermaak, een lekkere oorlogsfilm over ouderwetse helden.’ Marc…Lire la suite

À propos de Joram Lürsen

Joram Lürsen, né le 11 août 1963 à Amstelveen, est un réalisateur et producteur de film néerlandais.

Vie privée

Il a été marié avec la réalisatrice Antoinette Beumer, de cette union naît deux enfants. Il est le frère de l'acteur Ruben Lürsen.

Filmographie

Cinéma

  • 1996 : 'Mijn Franse tante Gazeuse (nl)
  • 2004 : In Orange (nl)
  • 2007 : Love is all'
  • 2010 : The Magicians'
  • 2011 : Alfie le petit loup-garou
  • 2012 : Family Way En lire plus sur Wikipedia