Livre
Néerlandais

Pien kan het zelf

Judith Koppens (auteur)

Pien kan het zelf

Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Pien kan een heleboel dingen zelf: zich aankleden, haar haar kammen, haar brood smeren. Maar soms is het wel fijn als mama toch nog even wil helpen.
Sujet supplémentaire
prentenboeken
Titre
Pien kan het zelf
Auteur
Judith Koppens
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Standaard, 2013
[28] p. : ill.
ISBN
9789002250651 (hardback)

Commentaires

Klein en hulpeloos worden ze geboren, maar na een jaar of twee ontkomt geen enkele ouder eraan: hun kleine spruit wil alles ‘zelluf doen’! Mooi natuurlijk, dat ontluikende streven naar zelfstandigheid, maar erg handig is het niet altijd. Zo bewijst ook Judith Koppens in Pien kan het zelf, alweer de derde titel in een reeks rond Pien, een kleuter met knalrode haren en een innemende glimlach. In Pien is niet bang toonde Pien wat ze allemaal durft, in Pien doet gekke dingen haalde ze kleine en grote streken uit, en in Pien kan het zelf is ze vastbesloten om alles zelf te doen en te tonen dat ze bij veel dingen heus geen hulp van mama of van iemand anders meer nodig heeft. Zo wil ze bijvoorbeeld zelf haar jurk en sokken aantrekken, zelf staartjes in haar haren maken of zelf boterhammen smeren. Dat ze dan uiteindelijk twee verschillende sokken aan heeft of vol broodbeleg hangt is toch helemaal niet zo erg?
Koppens schetst de wereld van Pien in een kleurrijk…Lire la suite
De peuter Pien kan eigenlijk alles zelf al, in ieder geval dat vindt zij zelf. En als moeder steeds aanbiedt te helpen, dan hoeft dat niet. Tot moeder vraagt of Pien haar kamer wil opruimen, dan vindt Pien dat ze daarvoor toch echt nog te klein is. Gelukkig wil moeder haar lieve KLEINE Pien nog wel helpen. Voor peuters heel herkenbaar verhaal, met een leuke, humoristische wending aan het slot. Het verhaal is goed opgebouwd en wordt bijna helemaal in dialoogvorm verteld, waardoor het zich vlot laat voorlezen. Het herhalingseffect betrekt de peuter extra bij het verhaal. De steeds twee pagina’s grote illustraties, in heldere kleuren, laten vooral Pien zien, met al haar emoties, wat bijdraagt aan de sociale ontwikkeling van de peuter. Op de rechterpagina staan aan de zijkant steeds enkele voorwerpen afgebeeld, die aanleiding kunnen zijn tot een gesprek tussen voorlezer en peuter, waardoor de taalontwikkeling extra wordt gestimuleerd. Het slechts gedeeltelijk afbeelden van de moeder (beha…Lire la suite