De uilendoders : historische thriller

Karen Maitland (auteur), Patricia Piolon (traducteur)
Een middeleeuws Engels dorpje wordt geregeerd door de geheimzinnige Uilenmeesters die de dorpelingen met oude heidense rituelen en geweld onder de duim houden. De komst van een gemeenschap vrome begijnen brengt daar verandering in.
Titre
De uilendoders : historische thriller
Auteur
Karen Maitland
Traducteur
Patricia Piolon
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The owl killers
Édition
1
Éditeur
Sans lieu de publication: De Vliegende Hollander, 2009
549 p.
ISBN
9789049500542 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Commentaires

Een dorpje op het Engelse platteland wordt in 1321 geregeerd door de geheimzinnige, wrede Uilenmeesters. Met oude heidense rituelen, bedreigingen en geweld weten zij de bijgelovige dorpelingen angstig en onder de duim te houden. De pas gestichte gemeenschap van vrome, vredelievende begijnen buiten het dorp is de Uilenmeesters een doorn in het oog. De begijnen vergaat het namelijk een stuk beter dan de dorpelingen, zij hebben een goede oogst en noch zijzelf noch hun vee worden ziek. De dorpspriester en de Uilenmeesters geven de begijnen de schuld van de plagen die het dorp treffen en beschuldigen hen van hekserij. De jaloezie en haat van de dorpsbewoners worden steeds groter. Spannende, sfeervolle, boeiende historische thriller met een mooie intrige, verteld vanuit meervoudig perspectief. Maitland heeft zich goed gedocumenteerd en brengt de onwetendheid, angst en het bijgeloof van de middeleeuwse dorpelingen overtuigend over het voetlicht. Ze geeft ook een boeiend inkijkje in een begij…Lire la suite

À propos de Karen Maitland

Karen Maitland, née en 1956 au Royaume-Uni, est une écrivain britannique, spécialisée dans le roman policier et le roman policier historique.

Biographie

Elle fait des études universitaires et obtient un baccalauréat spécialisé en communication, puis un doctorat en psycholinguistique.

Elle se lance en littérature en 1996 avec la parution de son premier roman The White Room.

En 2010, elle écrit en collaboration un premier roman policier historique qui se déroule au Moyen Âge.

Œuvre

Romans

Série Medieval Murderers