Livre
Néerlandais

Het gezelschap van leugenaars : historische thriller

Karen Maitland (auteur)

Het gezelschap van leugenaars : historische thriller

In het pestjaar van 1348 trekt een groepje reizigers door Engeland om de ziekte te ontlopen, maar ze dragen ieder hun eigen noodlot met zich mee.
Titre
Het gezelschap van leugenaars : historische thriller
Auteur
Karen Maitland
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Company of liars
Éditeur
[Amsterdam]: De Vliegende Hollander, 2009
477 p. : ill.
ISBN
9789049500092

Commentaires

Camelot, rondreizend Engels verkoper van heiligenrelieken, vindt het prettig om alleen te reizen, maar als in 1348 de pest zich vanuit de havens in het zuiden over Engeland verspreidt en het gezag wegvalt, sluiten verschillende reizigers zich bij hem aan. Uiteindelijk telt de groep negen mensen; zij trekken naar het noorden in de hoop daar veilig te zijn. Onderweg worden soms verhalen verteld die duidelijk maken dat de vertellers niet alleen op de vlucht zijn voor de pest, maar ook voor hun verleden. Als men Plesance opgeknoopt aan een boomtak vindt, waarzegster Narigorm zegt dat de dader uit eigen gelederen komt en ook Zophiël wordt vermoord, moet ieder zijn echte verhaal vertellen. Deze tweede roman van de Britse auteur na haar debuut 'The white room'* werd goed ontvangen. In 2009 verscheen haar derde historische thriller ‘The Owl-Killers’*. Hoewel dit een goede historische roman met een boeiend verhaal en een uitgebreid, goed en kleurrijk tijdsbeeld is, komt het geheel als thriller…Lire la suite

À propos de Karen Maitland

Karen Maitland, née en 1956 au Royaume-Uni, est une écrivain britannique, spécialisée dans le roman policier et le roman policier historique.

Biographie

Elle fait des études universitaires et obtient un baccalauréat spécialisé en communication, puis un doctorat en psycholinguistique.

Elle se lance en littérature en 1996 avec la parution de son premier roman The White Room.

En 2010, elle écrit en collaboration un premier roman policier historique qui se déroule au Moyen Âge.

Œuvre

Romans

Série Medieval Murderers