DVD
Néerlandais
De Joodse Amsterdammer David Samuels (21), die door zijn donkere uiterlijk op een Marokkaan lijkt, gaat om zich af te zetten tegen zijn verwaande milieu en uit nieuwsgierigheid op zoek naar zwarte vrouwen. Vanaf ca. 17 jaar.
Titre
Alleen maar nette mensen
Directeur
Lodewijk Crijns
Antécédent bibliographique
Robert Vuijsje
Compositeur
Fons Merkies
Acteur
Géza Weisz Jeroen Krabbé Annet Malherbe Imanuelle Grives
Langue
Néerlandais
Éditeur
A Film, 2013
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2012
Durée
88 min.
Note
Nederlands gesproken
EAN
8716777938539

Commentaires

Een komedie uit 2012 van Lodewijk Crijns (Jezus is een Palestijn; Loverboy) naar het boek van Robert Vuijsje, met in de hoofdrollen Géza Weisz en Imanuelle Grives en verder onder meer Jeroen Krabbé en Annet Malherbe. Hoofdpersoon is de Joodse Amsterdammer David Samuels (21), die door zijn donkere uiterlijk op een Marokkaan lijkt. Om zich af te zetten tegen zijn pretentieuze Oud-Zuidmilieu en uit nieuwsgierigheid gaat hij in de Bijlmer op zoek naar zwarte vrouwen. Evenals het boek (2008) roept de film veel discussie op. Jann Ruyters (Trouw 11-10-'12) noemt het 'eerder pubervermaak à la 'American Pie'' en Peter de Bruijn (NRC) vindt het 'vooral koddig en kluchtig'. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 11-10-'12) echter vindt de film door het schrappen van zijpaden beter dan het boek: '(…) een film vol foute zwarte humor en uitmuntende vertolkingen van de cast. De film getuigt van een scherpe kijk op de multiculturele samenleving die de kijker voortdurend met vragen overspoelt over kwesties als voo…Lire la suite

À propos de Lodewijk Crijns

Lodewijk Crijns, né le 13 juillet 1970 à Eindhoven, est un réalisateur et scénariste néerlandais.

Filmographie

  • 1996 : Red Rag
  • 1997 : Throwing Out the Baby
  • 1999 : Jesus is a Palestinian
  • 2001 : With Great Joy
  • 2003 : Loverboy
  • 2004 : Dokter Vogel
  • 2006 : Turkse chick
  • 2008 : Hitte/Harara
  • 2009 : Zwemparadijs
  • 2012 : Only Decent People
  • 2014 : Kankerlijers

Notes et références

Liens externes