Als een man op de snelweg gaat bumperkleven achter een wit bestelbusje, blijkt de bestuurder daarvan daar niet van gediend te zijn.
Extra subject
Thriller (film)
Titre
Bumperkleef / regie en scenario Lodewijk Crijns
Directeur
Lodewijk Crijns
Acteur
Jeroen Spitzenberger Anniek Pheifer
Compositeur
Steve Willaert
Langue
Néerlandais
Éditeur
Splendid film, © 2020
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2019
Durée
85 min.
Note
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
4013549100168

Commentaires

Nederlandse thriller (2019) van Lodewijk Crijns (Alleen maar nette mensen) met Jeroen Spitzenberger (Mannenharten), Anniek Pheifer (De grote Zwaen) en Roosmarijn van der Hoek (Mees Kees). Een zelfverzekerde man is met zijn gezin op weg naar zijn ouders. Hij is te laat vertrokken en gaat op de snelweg bumperkleven achter een wit bestelbusje. De verkeersruzie die volgt, escaleert in een bloedstollende achtervolging. De familie is nergens meer veilig en wordt paranoïde van alle witte busjes op de weg. Beoordeling IMDb: 6,1. Kevin Toma (Volkskrant 30-10-’19): 'Omdat Jeroen Spitzenbergers opgefokte spel doelbewust op de zenuwen werkt, komt de akelig beschaafde dictie van Willem de Wolf steeds weer als een verademing. Als in de Nederlandse cinema per se een nieuwe seriemoordenaar moest opduiken, dan kunnen we blij zijn met deze enge Ed’ (3 sterren). Roel Jansen (Filmtotaal 31-10-’19) : ‘Een broodnodig ijzingwekkende actiethriller van Hollandse bodem.(…) Zijn spel met welke beelden wel of ni…Lire la suite

À propos de Lodewijk Crijns

Lodewijk Crijns, né le 13 juillet 1970 à Eindhoven, est un réalisateur et scénariste néerlandais.

Filmographie

  • 1996 : Red Rag
  • 1997 : Throwing Out the Baby
  • 1999 : Jesus is a Palestinian
  • 2001 : With Great Joy
  • 2003 : Loverboy
  • 2004 : Dokter Vogel
  • 2006 : Turkse chick
  • 2008 : Hitte/Harara
  • 2009 : Zwemparadijs
  • 2012 : Only Decent People
  • 2014 : Kankerlijers
  • 2019 : Le Tueur de l'autoroute (Bumperkleef)

Notes et références

Liens externes