Livre
Néerlandais
Het lief en leed van de medewerkers en patie͏̈nten in een hartkliniek in Dublin.
Titre
Hart & ziel
Autre titre
Hart en ziel
Auteur
Maeve Binchy
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Heart and soul
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2009
430 p.
ISBN
9789047508861

Plusieurs langues:

Commentaires

Dokter Clara Casey heeft de leiding over de hartkliniek St. Brigid. Het wordt haar niet gemakkelijk gemaakt. Er is maar een heel beperkt budget voor de inrichting van haar kantoor. Ze moet echt op haar strepen staan, en Frank Ennis, het financieel brein achter St. Brigid, noemt haar 'een harde tante'.
Het verhaal gaat in de eerste plaats over het leven in het ziekenhuis. Clara krijgt de hulp van de getalenteerde dokter Declan. Verder bestaat haar team uit de sympathieke fysiotherapeut Johnny, de mooie zuster Fiona en de Poolse Ania, die een ware aanwinst blijkt te zijn.
Naast het werk in de kliniek komt ook het persoonlijk leven van alle personages aan bod. Clara leeft gescheiden van haar man. Ze krijgt ook heel wat te verduren door haar twee dochters Adi en Linda, die elk een eigen willetje hebben. Haar ex-man wil Clara op een avond alleen ontmoeten om iets te bespreken en vraagt de meisjes weg te blijven. Zij maken maar al te graag van de gelegenheid misbruik om in het du…Lire la suite
Clara, de vijftig al gepasseerd en gescheiden, krijgt een nieuwe kans als hoofd van een nog op te richten hartkliniek. Terwijl ze zich hier geleidelijk met hart en ziel voor gaat inzetten, worstelt ze thuis met twee moeilijke dochters, haar charmante ex-man en haar nieuwe vriend, een apotheker. Collega's van Clara komen in afwisselende hoofdstukken in beeld, met hun zorgen, belevenissen en liefdes. Enkele Dubliners, onder wie een gestalkte priester, completeren dit geheel rond de hartkliniek, waarin ook plaats is voor buitenlandse werknemers. Opvallend in deze feelgoodroman is de tomeloze, eerlijke inzet van de betrokkenen; het verhaal ademt een zeer positieve levensinstelling, heeft een erg romantische inslag en leest als een trein. De Ierse schrijfster (1940) en rasvertelster publiceerde eerder talloze bestsellers, als 'Spiegel van het meer' en 'Het huis op Tara Road'* en wordt door Oprah Winfrey geprezen. Paperback, kleine druk, intrigerende omslagfoto.

À propos de Maeve Binchy

CC-BY-SA-3.0 - Image by Original téléversé par Jon Kay sur Wikipédia anglais.

Maeve Binchy, née le 28 mai 1939 à Dalkey, en Irlande et morte le 30 juillet 2012, est une romancière et chroniqueuse irlandaise.

Biographie

Elle naît le 28 mai 1939 à Dalkey, dans le comté de Dublin.

Après des études à l'université de Dublin, elle travaille dans l'enseignement comme professeur d'Histoire. Parallèlement, elle écrit des textes pendant ses vacances d'été. En 1969, une de ses histoires est publiée dans le journal The Irish Times. Maeve commence une activité de correspondante et part s'installer à Londres. C'est là qu'elle rencontre son mari, Gordon Snell, présentateur de la BBC et auteur de livres pour enfants. Maeve décide alor…En lire plus sur Wikipedia