Livre
Néerlandais
Een psycholoog denkt de politie behulpzaam te zijn bij het opstellen van een daderprofiel naar aanleiding van een moordzaak, maar wordt in plaats daarvan zelf verdacht.
Sujet supplémentaire
Psychologische thrillers, wraak
Titre
De verdenking
Auteur
Michael Robotham
Traducteur
Marijke Koch Ineke Lenting
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The suspect
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2013
426 p.
ISBN
9789023461098 (paperback)

Commentaires

Joseph O’Loughlin is is een vooraanstaande psycholoog; hij behandelt moeilijke gevallen. Een daarvan is Bobby Moran die lijdt aan woedeaanvallen. Als er een vrouw vermoord wordt die vroeger een patiënte van hem was, is O’Loughlin ervan overtuigd dat Bobby de moordenaar kan zijn. Hij denkt dat de politie zijn hulp op prijs zal stellen, maar in plaats daarvan wordt hijzelf verdacht. Ook van een volgende moord wordt hij verdacht; de politie maakt jacht op hem terwijl hijzelf juist een vaag vermoeden begint te krijgen van een afschuwelijk complot dat tegen hem gesmeed wordt. Heeft hij tijd om de bewijzen voor zijn theorie te verzamelen, of pakt de politie hem eerder op? Een meeslepend verhaal dat op psychologisch gebied behoorlijk diep graaft, maar tegelijkertijd heel overtuigend is. O’Loughlin is een menselijke hoofdpersoon, vol zwakheden en een te groot geloof in mensen. Mede daardoor raakt hij in de problemen. Het verhaal is opgebouwd rond een van de beste plots van de afgelopen jaren …Lire la suite

À propos de Michael Robotham

CC BY 2.0 - Image by Mosman Library

Michael Robotham, né le 9 novembre 1960 à Casino, en Nouvelle-Galles du Sud, en Australie, est un écrivain australien, auteur de roman policier.

Biographie

Après des études à Gundagai et Coffs Harbour, en 1979 il commence sa carrière comme journaliste pour The Sun (en), un journal de Sydney. En 1986, il part pour Londres où il travaille pour différents journaux britanniques, dont The Mail on Sunday. En 1993, il devient nègre littéraire, collaborant à l'écriture d'une quinzaine de biographies pour des personnalités des arts, de la politique et du sport.

De retour à Sydney, il publie en 2004 son premier roman, The Suspect, premier volume d'une série consacrée à Joseph O'Loughlin, psychologue londonien secondant dans ses enquêtes Vince…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions