Livre
Néerlandais
Klinisch psycholoog O'Loughlin hoort van zijn ex-vrouw dat zij kanker heeft en wordt gevraagd de zomer met haar door te brengen; ondertussen wordt hij ingeschakeld bij een dubbele moord.
Titre
Sluit je ogen
Auteur
Michael Robotham
Traducteur
Ludo Diercksens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Close your eyes
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2016
384 p.
ISBN
9789023499695 (paperback)

Commentaires

Klinisch psycholoog O’Loughlin wordt gevraagd de dubbele moord op een gescheiden vrouw en haar dochter wat nader te bekijken. Zowel hij, de politie als de media worden op stang gejaagd door een van zijn ex-leerlingen die naar de pers lekt en gevaarlijke, onzinnige meningen rondstrooit. Het liefdesleven van de vermoordde vrouw is heftiger dan werd aangenomen en verschillende exen (echtgenoot, minnaars, vriendjes) passeren de revue als verdachte en moeten een voor een geëlimineerd worden. Ondertussen vertelt de vrouw van wie O’Loughlin al zes jaar gescheiden leeft hem dat ze kanker heeft en in één moeite door vraagt ze hem om bij haar en de twee dochters te komen wonen voor de zomer. In deze achtste, zelfstandig te lezen, thriller rond O’Loughlin staat de liefde voor en de angst om zijn vrouw eigenlijk centraal en lijkt dat voor hem belangrijker dan de moorden. De lezer krijgt ook het verhaal van de dader te lezen, maar blijft net als de speurder in het ongewisse tot het spannende einde…Lire la suite

À propos de Michael Robotham

CC BY 2.0 - Image by Mosman Library

Michael Robotham, né le 9 novembre 1960 à Casino, en Nouvelle-Galles du Sud, en Australie, est un écrivain australien, auteur de roman policier.

Biographie

Après des études à Gundagai et Coffs Harbour, en 1979 il commence sa carrière comme journaliste pour The Sun (en), un journal de Sydney. En 1986, il part pour Londres où il travaille pour différents journaux britanniques, dont The Mail on Sunday. En 1993, il devient nègre littéraire, collaborant à l'écriture d'une quinzaine de biographies pour des personnalités des arts, de la politique et du sport.

De retour à Sydney, il publie en 2004 son premier roman, The Suspect, premier volume d'une série consacrée à Joseph O'Loughlin, psychologue londonien secondant dans ses enquêtes Vince…En lire plus sur Wikipedia