Als in Zweden in de jaren zeventig van de 20e eeuw twee veertienjarige meisjes uit een opvanghuis voor jeugdigen in aanraking komen met een vrouw die een call girl organisatie runt, bezwijken ze voor het geld en worden ze al spoedig ingezet als prostituee voor hooggeplaatste klanten.
Titre
Call girl
Directeur
Mikael Marcimain
Compositeur
Matthias Bärjed
Acteur
Sofia Karemyr Pernilla August
Langue
Suédois
Éditeur
Lumière, 2013
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2012
Durée
140 min.
Note
Zweeds gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5425019006846

Commentaires

Zweedse thriller uit 2012 van Mikael Marcimain, met Pernilla August, Sofia Karemyr, Ruth Vega Fernandez e.a. Gebaseerd op ware gebeurtenissen. In Zweden, jaren zeventig van de 20e eeuw, waar een vrijmoedige seksuele moraal heerst en volop geëxperimenteerd wordt met seks en genotsmiddelen, wordt de lastige veertienjarige Iris Dahl uit huis geplaatst en komt terecht in een opvanghuis voor jeugdigen. Met een vriendinnetje komt ze in aanraking met Dagmar die een callgirlorganisatie runt en langzaam maar zeker worden de meisjes tegen forse betaling ingezet als prostituee voor voornamelijk hooggeplaatste klanten uit de wereld van politiek en andere notabelen. Als de meisjes, aanvankelijk bedwelmd door het makkelijke geld dat ze verdienen, willen stoppen, stuiten ze op de vernietigende krachten van hun klanten. De pers is enthousiast. Marco Weijers (Telegraaf 4-4-'13) geeft 3 1/2 ster (van 5): 'Het camerawerk van de Nederlander Hoyte Hoytema versterkt die sfeer van beklemming en paranoia. Da…Lire la suite

À propos de Mikael Marcimain

Mikael Marcimain, né le 17 mars 1970 à Stockholm, est un réalisateur suédois, dont le père est guadeloupéen.

Il est connu pour les séries télévisées Upp till kamp et Lasermannen ainsi que les films Call Girl (2012) et Gentlemen (2014).

Liens externes

  • (en) Mikael Marcimain sur l’Internet Movie Database
  • Portail de la réalisation audiovisuelle
  • Portail du cinéma
  • Portail de la Suède