Een groep Scandinavische ontwikkelingswerkers krijgt eind jaren 1980 in Tanzania te maken met lokale weerstand, corruptie, bedrog en grote culturele verschillen.
Extra subject
Speelfilms, Sociale films
Langue
Danois
Éditeur
Lumière, © 2019
2 dvd-video's
Date d'enregistrement
2019
Durée
5 x 60 min.
Note
Deens gesproken, Nederlandse ondertiteling
EAN
5407003481594

Commentaires

Vijfdelige Deense dramaserie van Mikael Marcimain (Call girl) met in de hoofdrollen bekende acteurs, waaronder Connie Nielsen (Lost in Africa; Gladiator). Het verhaal is gebaseerd op het autobiografische boek van Jakob Ejersbo, die ook meeschreef aan het scenario. Twee Scandinavische gezinnen verhuizen eind jaren 1980 naar Tanzania met de droom de wereld te verbeteren. Een van de mannen drukt ontwikkelingsgeld achterover en bedriegt zijn vrouw. De naïviteit en goede bedoelingen van het andere echtpaar botsen op lokale weerstand en grote culturele verschillen. Tienerzoon Christian sluit vriendschap met zijn Tanzaniaanse leeftijdgenoot Marcus en de twee besluiten samen een disco op te zetten. Ook zij krijgen te maken met corruptie, bedrog en verraad.

À propos de Mikael Marcimain

Mikael Marcimain, né le 17 mars 1970 à Stockholm, est un réalisateur suédois, dont le père est guadeloupéen.

Il est connu pour les séries télévisées Upp till kamp et Lasermannen ainsi que les films Call Girl (2012) et Gentlemen (2014).

Liens externes

  • (en) Mikael Marcimain sur l’Internet Movie Database
  • Portail de la réalisation audiovisuelle
  • Portail du cinéma
  • Portail de la Suède