In 1949 worden Wiktor, muzikaal leider van folklore-ensemble Mazurek, en zangeres Zula hevig verliefd. Hun relatie heeft te leiden onder hun verschillende temperamenten en achtergronden, maar ook door politieke verwikkelingen.
Titre
Cold war / direction Pawel Pawlikowski ; screenplay Pawel Pawlikowski [e.a.]
Directeur
Pawel Pawlikowski
Acteur
Joanna Kulig Tomasz Kot Borys Szyc Agata Kulesza
Langue
Polonais
Éditeur
Cinéart, [2019]
1 dvd-video : z/w
Date d'enregistrement
2018
Durée
84 minuten
Note
Pools gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5051083144551
mooov

Commentaires

Romantisch drama van Pawel Pawlikowski (Ida; My summer of love), losjes gebaseerd op het levensverhaal van zijn ouders. In 1949 verdient pianist en arrangeur Wiktor (Tomasz Kot) noodgedwongen zijn brood als muzikaal leider van folklore-ensemble Mazurek, een groep die dient als propaganda voor het Poolse communisme. Zangeres Zula (Joanna Kulig) is afkomstig uit een stad, maar doet zich voor als dorpsmeisje om bij het ensemble aangenomen te worden. De twee worden hevig verliefd, maar in de volgende jaren blijkt dat ze niet zonder elkaar en niet met elkaar kunnen leven. Wanneer ze de kans krijgen om in Frankrijk te blijven ontstaat er een breuk tussen hen. De recensenten geven 4-5 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) wederom een tragische Poolse geschiedenis in stijlvol zwartwit. (…) een langdurige romance die zal worden getart door verhitte emoties, politieke verwikkelingen en het lot. Pawlikowski vertelt fragmentarisch, en daarmee ook wat afstandelijk, maar de oogstrelende beelden, aut…Lire la suite

À propos de Pawel Pawlikowski

Paweł Aleksander Pawlikowski, né le 15 septembre 1957 à Varsovie (Pologne), est un réalisateur et scénariste polonais.

Biographie

Paweł Pawlikowski est né en 1957 à Varsovie d'un père médecin et d'une mère professeur d'anglais à l'Université de Varsovie. Il quitte la Pologne avec sa mère à l'âge de 14 ans pour l'Allemagne et l'Italie avant de s'établir en Angleterre. Il a longtemps vécu à Oxford et à Paris avant de s'installer de nouveau à Varsovie. Alors qu'il commence une thèse sur le poète autrichien Georg Trakl, il s'intéresse au cinéma. Il entre au service documentaire de la BBC pour lequel il réalise des documentaires sur les pays de l'Est.

En 1998, il réalise son premier long métrage de fiction The Stringer.

En 2003, The Guardian le classe 33e d…En lire plus sur Wikipedia