DVD
Néerlandais

De maatschap : de complete serie

Pierre Bokma (acteur), Daan Schuurmans (acteur), Guy Clemens (acteur)
Het verhaal van de opkomst en ondergang van de advocatenfamilie Meyer.
Sujet
Advocaten, Gezin
Langue
Néerlandais
Éditeur
Just Entertainment, © 2017
2 dvd-video's
Date d'enregistrement
2016
Durée
4 x 50 min.
Note
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels Gebaseerd op de familiegeschiedenis van de Nederlandse advocatenfamilie Moszkowicz.
EAN
8711983965614

Commentaires

Vierdelige dramaserie onder regie van Michiel van Jaarsveld (Stellenbosch) en geschreven door Hein Schütz en Alma Popeyus. De serie is geïnspireerd op de familiegeschiedenis van de bekende Nederlandse advocatenfamilie Moszkowicz en vertelt het verhaal van de opkomst en ondergang van het familie-imperium Meyer. In 1945 keert de 18-jarige Matthias Meyer uit Auschwitz terug. Zijn familie is vermoord, geld heeft hij niet. Hij trouwt met boerendochter Mieke en ze krijgen vier zoons. Matthias (Pierre Bokma) bouwt vanaf de grond een machtig advocatenimperium op waarin ook zijn zoons deelnemen, maar hun loyaliteit blijft niet vanzelfsprekend. Naast deze familiegeschiedenis gaat de serie ook over de ontwikkeling van de (straf)advocatuur in Nederland. Robert Moszkowicz en zijn zoon Yehudi hebben tevergeefs bij de rechter een uitzendverbod gevraagd. Hans Beerekamp (NRC 26-1-'17) ziet teveel clichés die doen denken aan een streekroman. Haro Kraak (Volkskrant 1-2-'17) spreekt van sterk spel in een…Lire la suite

À propos de Pierre Bokma

CC BY 3.0 - Image by DWDD

Pierre Bokma (né Pierre Henri Martin Bokma le 20 décembre 1955 à Paris) est un acteur néerlandais.

Filmographie

  • 1983 : Giovanni
  • 1986 : L'Assaut (De aanslag)
  • 1987 : Vroeger is dood
  • 1989 : Leedvermaak (film) (nl) de Frans Weisz
  • 1989 : De avonden (film) de Rudolf van den Berg
  • 1991 : De provincie de Jan Bosdriesz
  • 1991 : Prospero's Books de Peter Greenaway : Francisco
  • 1992 : De nietsnut (film) (nl) de Ab van Ieperen : Frans
  • 1992 : En lire plus sur Wikipedia

Suggestions