Dom Hemingway is na het beroven van bankkluizen tot twaalf jaar gevangenisstraf veroordeeld. Al die tijd verzwijgt hij de naam van zijn opdrachtgever en na zijn vrijlating claimt hij een beloning daarvoor.
Titre
Dom Hemingway / written and dir. by Richard Shepard
Directeur
Richard Shepard
Compositeur
Rolfe Kent
Acteur
Jude Law Richard E. Grant
Langue
Anglais
Éditeur
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2014
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2013
Durée
ca. 90 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626086130

Commentaires

Tragikomedisch misdaaddrama uit 2013 van regisseur Richard Shepard (The Hunting Party), met onder andere Jude Law. Dom Hemingway (Law), een kluizenkraker met een kort lontje is tot twaalf jaar veroordeeld. Al die tijd heeft zij de naam van zijn baas verzwegen. Na zijn vrijlating wil Hemingway de beloning voor zijn zwijgprestatie ophalen en gaat hij op pad met zijn partner Dickie (Richard E. Grant). Na een bijna-doodervaring probeert hij het contact met zijn uit het oog verloren dochter te herstellen, maar al gauw keert hij terug naar het leven dat hij kent. De recensenten op Imdb.com komen gemiddeld uit op rapportcijfer 6,2. Rottentomatoes.com zit daar niet ver van af met een 5,9. Het commentaar: Jude Law heeft het erg naar zijn zin in de rol van Dom Hemingway, maar niet alle kijkers aan de andere kant van het scherm kunnen net zo genieten van deze bewust irritante gangster.

À propos de Richard Shepard

Richard Shepard est un réalisateur américain. Il a réalisé des films indépendants comme The Linguini Incident (1990), Mercy (1995), Oxygen (1999) The Hunting Party (2007) et dernièrement The Matador (2005, avec Pierce Brosnan) et Dom Hemingway (2013, avec Jude Law)

Son actrice fétiche est Maura Tierney, l'interprète d'Abby Lockhart dans Urgences.

Filmographie

  • 2018 : The Perfection

Liens externes

  • (en) Richard Shepard sur l’Internet Movie Database
  • Portail de la réalisation audiovisuelle
  • Portail du cinéma américain
En lire plus sur Wikipedia