Langue
Anglais
Éditeur
Paradiso, [2016]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2015
Durée
106 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5414937033249
mooov

Commentaires

Suffragette (2015), over de eerste feministische golf en de strijd voor het vrouwenkiesrecht is geregisseerd door een vrouw (Sarah Gavron) en geschreven door een vrouw. Hoofdpersonage Maud, een fabrieksarbeidster is een versmelting van een aantal echte suffragettes, bedacht door schrijfster Abi Morgan (Shame, The Iron Lady). Meryl Streep heeft een bijrolletje als grondlegger Emmeline Pankhurst. Maud (een glansrol van Carey Mulligan) wordt door de steeds gewelddadiger wordende strijd van de suffragettes in het Londen van 1912 met de neus op haar eigen levensfeiten gedrukt. Ze sluit zich aan en vecht steeds fanatieker voor de gelijkheid van vrouwen. Floortje Smit (Volkskrant 3-12-'15) geeft 3 sterren, vindt dat de film gebaat is door de vrouwenhand maar enige dramatiek mist in de karakterontwikkeling. 'En toch blijft het vooral een ingetogen film. (...) Het is daarmee verleidelijk Suffragette te onderschatten, maar je moet je niet vergissen in het vuur dat tussen de regels door brandt'…Lire la suite

À propos de Sarah Gavron

Sarah Gavron est une réalisatrice britannique, née le 20 avril 1970.

Biographie

Filmographie

  • 2000 : The Girl in the Lay-By (court-métrage)
  • 2000 : Losing Touch (court-métrage)
  • 2003 : This Little Life (téléfilm)
  • 2007 : Rendez-vous à Brick Lane
  • 2012 : Village at the End of the World (documentaire)
  • 2015 : Les Suffragettes
  • 2017 : Transparent (série télévisée), épisode Cool Guy
  • 2019 : Rocks

Distinctions

Récompenses

  • BATA 2004 : Meilleur nouveau réalisateur pour This Little Life
  • Festival du film britannique de Dinard 2007 : Hitchc…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions