DVD
Anglais

Snoopy en de peanuts : de film

Steve Martino (directeur), Charles M. Schulz (antécédent bibliographique), Christophe Beck (compositeur)
Charlie Brown wordt verliefd op een nieuw meisje dat in zijn straat is komen wonen. Hij probeert van alles om haar aandacht te trekken. Vanaf ca. 6 jaar.
Titre
Snoopy en de peanuts : de film
Directeur
Steve Martino
Antécédent bibliographique
Charles M. Schulz
Compositeur
Christophe Beck
Titre uniforme
The Peanuts movie
Langue
Anglais
Éditeur
20th Century Fox Home Entertainment, 2016
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2015
Durée
ca. 88 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Nederlands en Vlaams Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626081241

Commentaires

3D-animatiefilm, gebaseerd op de stripverhalen van Charles M. Schulz. Regisseur is Steve Martino (Ice age), het scenario is van Craig en Bryan Schulz (zoon en kleinzoon van Charles). Er komt een nieuw meisje in de straat van Charlie Brown en zijn vrienden wonen: het 'kleine roodharige meisje'. Charlie is meteen verliefd en om haar aandacht te trekken probeert hij wanhopig om ergens in uit te blinken: goochelen, dansen, huiswerk. Intussen is zijn hond Snoopy bezig aan een roman over zijn alter ego, de vliegheld uit de Eerste Wereldoorlog 'Flying Ace'. Het verhaal bevat alle bekende elementen uit de stripverhalen, heeft een nostalgische sfeer en is minder scherp van toon dan eerdere films. De Nederlandse recensenten geven 3-4 sterren. Remke de Lange (Trouw 10-12-'15): 'Via zijn innemende personages schetste Schulz een reeks mensenlevens vol grappige, diep tragische en ontroerende momenten die voor iedereen herkenbaar zijn. Deze film vertaalt dat humanisme naar een liefdevol gemaakt, vro…Lire la suite

À propos de Steve Martino

CC BY-SA 4.0 - Image by Boungawa

Steve Martino de son vrai nom Stephen Michael Martino, né en 1959 à Dayton (Ohio) est un réalisateur, scénariste et artiste de storyboard américain. Il est principalement connu pour avoir réalisé, avec Mike Thurmeier, le film d'animation sorti en 2012, L'Âge de glace 4 et Snoopy et les Peanuts, le film en solo, sorti en 2015.

Biographie

Filmographie

Réalisateur

  • 1996 : Monty Python & the Quest for the Holy Grail (jeu vidéo)
  • 2008 : Horton (Dr Seuss' Horton Hears a Who!) coréalisateur avec Jimmy Hayward
  • 2012 : L'Âge de glace 4 (Ice Age: Continental Drift) coréalisateur avec Mike Thurmeier
  • 2015 : Snoopy et les Peanuts (The Peanuts Movie)
  • 2021 : Foster ( Foster ) coréalisateur avec Karen Disher

En lire plus sur Wikipedia