Livre
Néerlandais

Albert II : een biografie

Thierry Debels (auteur)

Albert II : een biografie

Biografische schets van de Belgische koning (geboren in 1934) die regeerde van 1993 tot en met 2013.
Titre
Albert II : een biografie
Auteur
Thierry Debels
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2020
295 p.
ISBN
9789022337042 (paperback)

Commentaires

De zesde koning der Belgen, Albert II, staat centraal in deze 'biografie'. Zijn leven wordt min of meer chronologisch onder de loep genomen vanaf zijn geboorte in 1934. Aan bod komen de dood van zijn moeder koningin Astrid (in 1935), zijn scholing, zijn oorlogsjaren, het gedwongen aftreden van zijn vader koning Leopold III en het aantreden van zijn oudere broer koning Boudewijn in 1950. Uiteraard komt ook het huwelijk met Paola (1959) ter sprake, en vooral de problemen en de dreigende scheiding, maar ook de latere verzoening. De slechte relatie met zijn zoons Filip en Laurent blijft evenmin onvermeld. Na de onverwachte dood van Boudewijn in 1993 wordt de joviale Albert en niet de stugge Filip koning. In 2013 doet Albert troonsafstand ten gunste van Filip. Royaltywatcher Debels, die al eerder over het Belgisch koningshuis schreef, baseert zich vooral op andere boeken, kranten en internet. Het is dan ook meer een schets dan een biografie, maar toch vooral een rommelig geruchtenboek waar…Lire la suite

À propos de Thierry Debels

CC BY 3.0 - Image by Thierry Debels

Thierry Debels (né en 1968 à Bruges) est un économiste et essayiste belge. Il écrit depuis 2002 en néerlandais, principalement des ouvrages sur les dessous du monde de la finance et des biographies.

Son dernier livre sur le roi Baudouin de Belgique a été traduit en français par les éditions Jourdan. En mai 2011 sort L'argent de nos rois, aussi chez Jourdan. Le livre est la traduction du livre Het verloren geld van de Coburgs (Houtekiet).

Sources

Liens externes

  • Portail de l’économie
  • Portail de la Belgique
En lire plus sur Wikipedia