DVD
Anglais
De romance tussen een blank meisje en haar zwarte vriend die beide een passie voor dansen hebben komt onder druk te staan door vooroordelen van familie en vrienden.
Sujet supplémentaire
DVD ; Speelfilm, Dvd's ; dansfilms
Titre
Save the last dance / dir. by Thomas Carter ; screenplay by Duane Adler... [et al.]
Directeur
Thomas Carter
Scénariste
Duane Adler
Acteur
Julia Stiles Sean Patrick Thomas
Compositeur
Mark Isham
Langue
Anglais
Éditeur
Paramount, 2014
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2001
Durée
108 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Duits, Tsjechisch Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden, Arabisch, Bulgaars, Tsjechisch, Deens, Fins, Duits, Hongaars, IJslands, Noors, Pools, Roemeens, Zweeds, Turks
EAN
8714865555996

Commentaires

Amerikaans tienerdansdrama uit 2001 van regisseur Thomas Carter. In de hoofdrollen spelen Julia Stiles en Sean Patrick Thomas. Nadat Sara's moeder plotseling is verongelukt, geeft zij door schuldgevoel haar balletcarrière op en moet zij bij haar vader gaan wonen in een overwegend zwarte buurt in Chicago. Hier belandt ze als blank meisje op een zwarte school en raakt ze bevriend met een zwarte medescholier die ook van dansen houdt. Er ontstaat een romance die danig onder druk komt te staan door vooroordelen van vrienden en familie. Hans Dewijngaert (Movie de interactieve filmgids 30-7-2001) vindt de film de moeite waard: '(...) overstijgt wel degelijk het gemiddelde heupwiegende MTV-niveau. Julia Stiles (...) en Sean Patrick Thomas (...) acteren erg sterk en zetten personages met een ruggegraat neer. Jann Ruyters (Trouw 12-4-2-1) is van mening dat de film sympathiek is maar door onderkoeldheid ook saai. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 12-4-2001) daarentegen: '(...) een lief verhaal dat door …Lire la suite

À propos de Thomas Carter

Thomas Carter est un réalisateur, acteur, producteur et scénariste américain, né le 17 juillet 1953, à Austin (Texas, États-Unis)

Filmographie

comme réalisateur

  • 1978 : The White Shadow (série télévisée)
  • 1981 : Bret Maverick (série télévisée)
  • 1982 : Fame (série télévisée)
  • 1982 : St. Elsewhere (série télévisée)
  • 1983 : Trauma Center (série télévisée)
  • 1984 : Call to Glory (TV)
  • 1984 : Deux flics à Miami (Miami Vice) - Saison 1, épisodes 1 et 2
  • 1985 : Alfred Hitchcock présente (Alfred Hitchcock Presents) (série télévisée)
  • 1986 : A Year in the Life (feuilleton TV)…En lire plus sur Wikipedia