Livre
Néerlandais

Dokter De Soto

William Steig (auteur), Jacques Dohmen (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
De muizen-tandarts De Soto moet wel even moed verzamelen voordat hij een vos van zijn kiespijn wil afhelpen. Prentenboek, met kleurrijke platen voor kleuters vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Tandartsen
Titre
Dokter De Soto
Auteur
William Steig
Traducteur
Jacques Dohmen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Doctor De Soto
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2014
[36] p. : ill.
ISBN
9789047702863 (hardback)

Commentaires

Muizendokter De Soto is tandarts en samen met zijn vrouw runt hij een drukke praktijk. Hij heeft allerlei dieren als patiënt. Alleen voor de muizeneters blijft de praktijk gesloten. Op een gegeven moment komt een deftig geklede vos langs met om zijn kaken een flanellen doek. De muizen helpen hem toch, want hij heeft veel tandpijn en moet een nieuwe kies krijgen. Na de behandeling krijgt de vos wel trek in de muizen, maar die zijn hem mooi te slim af. Klassiek prentenboek, dat terecht in de serie 'Lemniscaat Kroonjuweel'* is opgenomen. Het verhaal is mooi opgebouwd, werkt naar een spannende climax toe, en bevat veel humoristische passages. Door de uitstekende vertaling laat de literaire tekst zich heel goed voorlezen. Het verhaal wordt gedeeltelijk zowel vanuit het perspectief van het muizenechtpaar als vanuit dat van de vos verteld, waardoor een extra spanning ontstaat. Tekst en beeld sluiten naadloos op elkaar aan, gevoelens die in de tekst niet benoemd worden (maar tussen de regels …Lire la suite

À propos de William Steig

William Steig, né le 14 novembre 1907 à New York, mort le 3 octobre 2003 à Boston, est un prolifique auteur américain, de bande dessinée, puis de littérature d'enfance et de jeunesse. Il est le père du flûtiste de jazz Jeremy Steig.

Biographie

Sa carrière commence en vendant ses premiers dessins au New Yorker en 1930.

Il est notamment l'auteur de Shrek ! (1990), un livre d'aventures illustré relatant les aventures d'un ogre vert. Ce personnage inspira Shrek, film en images de synthèse. Les auteurs de Shrek 2 et Shrek le troisième lui rendirent hommage en incorporant « In memory of William Steig » dans les génériques des films.

En 1970, il est lauréat de la Médaille Caldecott pour Sylvester an…En lire plus sur Wikipedia