CD
Néerlandais

Het grote Balotje luisterboek

Yvonne Jagtenberg (auteur), Jeroen Kramer (narrateur), Wouter Van Bemmel (musicien)
Dit luisterboek bevat alle verhalen over Balotje, een slim en ondernemend meisje dat af en toe een beetje bang is en heel veel van haar familie houdt. Deze verhalen verschenen eerder als prentenboeken. Voor dit luisterboek schreef de auteur negen liedjes die door haar dochters -op de bijhorende cd- ingezongen zijn.
Contenu
Balotje op ballet
Balotje in de dierentuin
Balotje en het tasje van oma
Balotje en sinterklaas
Balotje en de baby
Balotje en het paard
Balotje op vakantie
Balotje en de beren
Titre
Het grote Balotje luisterboek
Auteur
Yvonne Jagtenberg
Narrateur
Jeroen Kramer
Musicien
Wouter Van Bemmel
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Rubinstein, 2011
1 cd
Durée
40 min.
ISBN
9789047610854

Commentaires

Acht titels die Yvonne Jagtenberg over Balotje schreef, zijn nu gebundeld en als luisterboek op de markt gebracht. Het meisje Balotje is een ondernemende kleuter die best wel sterk en slim is, maar soms ook ondeugend. Haar belevenissen zijn herkenbaar voor kleuters: ze krijgt knuffelberen, het gezin wordt uitgebreid met een zusje; ze gaat op vakantie, op ballet en naar de dierentuin. Balotje maakt kennis met Sinterklaas en wil een paard de wijde wereld laten zien. Dat laatste loopt gelukkig ook goed af. Het aantal vaste personages is vrij beperkt: de ouders van Balotje, haar babyzus, haar oma en oom Ben.
De verhalen worden voorgelezen door Jeroen Kramer. Hij vertelt vlot en brengt voldoende variatie in stemmetjes en intonatie. Er zijn geen achtergrondgeluiden of speciale effecten. Wat Balotje meemaakt, neemt telkens zo'n drie à vier minuten luistertijd in beslag. Aangezien er geen prentenboek is om het verhaal te volgen, is die duur voor de doelgroep lang genoeg. Na elk verhaal v…Lire la suite
Luisterboek met alle avonturen die het ondeugende en ondernemende meisje Balotje tot nu toe beleefd heeft. Ze krijgt van haar tante een zielige, eenogige beer uit een ver land waar ze goed voor moet zorgen, ze gaat stiekem met het paard van haar oom uit rijden, ze is nieuwsgierig naar de baby in mama's buik, ze gaat op vakantie, ze raakt in de ban van Sinterklaas, ze raakt het tasje van oma kwijt en ze wil graag op ballet. Ook haar allernieuwste avontuur 'Balotje in de dierentuin'* is te beluisteren. Balotjes avonturen worden tot leven geroepen door presentator Jeroen Kramer, die vooral bekend is van het televisieprogramma 'Het Klokhuis'. Een pakkend refrein en mooie coupletten leiden de verhalen in; de liedjes zijn geschreven door de auteur zelf en Wouter van Bemmel maakte de muziek. De serie over Balotje wordt ondersteund door een website, www.balotje.nl. Vanaf ca. 4 jaar.