Als je niet naar de bibliotheek kan, komt ze wel naar jou. Wat dacht je van deze tips? Ideaal om verveling te bestrijden en je gedachten te verzetten. Er is voor elk wat wils.

digitale bib algemeen beeld

LEZEN:

• Kranten of magazines lezen? Dat kan via het Gopressarchief (behalve de laatste twee edities).
    Je kan het Gopress Archief raadplegen door aan te melden met je Mijn Bibliotheek-profiel. Een schat aan informatie!
  • De thuisbieb: 100 e-boeken gratis voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Nederlandse Bibliotheek.
  • E-boeken lezen? Er zijn de digitale archieven met e-boeken van de DBNLGutenberg en Open Library.

LUISTEREN:

• Er is de podcast en video van Zwijgen is geen optie.
  • Bovendien hebben de UGent-onderzoekers vele interessante blogs en podcasts
  • Klara heeft een uitstekende reeks podcasts met onder andere de bestseller De bourgondiërs van Bart Van Loo. Goed voor uren luisterplezier.
  • Extra luisterboeken van de Luisterbieb en Stories van Audible for kids.
  • Zandman: culturele toppers lezen kortverhalen! Een initiatief van Ruth Joos voor Radio1.
  • Een overzicht van audioboeken, luisterverhalen of hoorspelen bij Iedereenleest.

KIJKEN:

(VOOR)LEZEN EN DIGITALE (PRENTEN) BOEKEN:

TAAL:

LEREN:

• Online leren: leer waar en wanneer je wil! Er is keuze uit 30 cursussen in de bib, thuis of op locatie.
  • Online cursussen bij Vormingplus.

TOT SLOT:

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.