
Jeugdboekenmaand 2023 heeft aandacht voor geluk in de brede zin van het woord. We hebben het over je hobby's, passies, vrienden en andere zaken waar je gelukkig van wordt. Maar ook over de dagen dat je minder blij bent en je je angstig of eenzaam voelt.
Felix zoekt geluk - peuterklas & 1ste kleuterklas

Stap voor stap gaan we met Felix op zoek naar geluk. Spelen en je fantasie gebruiken, emoties delen en lachen, even nadenken en keuzes maken.
Felix beleeft samen met zijn zus Gloria en zijn beste vriend Ami kleine en grote avonturen. Geluk vind je immers niet in 'dingen' maar in 'mensen'.
De voorstelling is gebaseerd op het wonderlijke voorleesboek 'Felix zoekt geluk' van geluksambassadeur Leo Bormans en wordt gebracht door De verhalenkat.
Bibliotheek - vrijdag 24 maart (keuze uit: 10 - 10.45 u., 11 - 11.45 u., 13.15 - 14 u. of 14.15 - 15 u.)
Schrijf je klas in!Voorleestoer - 2de & 3de kleuterklas

Wat een ‘Geluk’ voor de kinderen van de 2de en 3de kleuterklas. Zij worden getrakteerd op een knuffelzacht poezenverhaal. Een vrijwilliger komt bij hen in de klas en leest voor uit het boek ‘Boos op baasje’. Na het gezellige vertelmoment worden ze geprikkeld met een kleine opdracht.
Over ‘Boos op baasje’
Fuji is boos op haar baasje. Vroeger was ze vaak thuis. Dan keken ze samen tv. Baasje en Fuji, dicht bij elkaar. Nu is het kussen koud en staat de maan al hoog. Waar gaat baasje steeds naartoe? (tekst: Sofie De Moor, illustraties: Sofie Nachtegael)
De scholen kregen via e-mail de exacte data en uren. Alle informatie vinden jullie bij de directie.
Het grote emotiekwartet - 1ste & 2de leerjaar

Gelukkig zijn, dat is niet altijd even gemakkelijk. Soms lukt het, soms lukt het niet.
Deze jeugdboekenmaand staat het thema ‘Geluk’ centraal. Ga aan de slag met boeken rond geluk. Tips hiervoor vind je op www.jeugdboekenmaand.be en in onze bib. Speel daarna ‘Het Grote Emotiekwartet’.
De eerste graad van het basisonderwijs ontvangt een basispakket met het spel.
Met dit spel leren kinderen hun emoties herkennen en benoemen.
De winnaar heeft uiteraard een grote portie geluk nodig.
Auteurs op school: Ingrid Verhelst - 3de & 4de leerjaar

Ingrid Verhelst neemt je mee in haar verhalen en zoekt de grens op tussen realiteit en fictie. Ze schrijft voor kinderen en volwassenen. Haar boek ‘Cecilia Ondersteboven’ spreekt alleszins tot de verbeelding. Ingrid is klaar om jullie onder te dompelen in een wereld vol fantasie.
Over het boek Cecilia Ondersteboven:
Cecilia Evarista Hemelsoen is zo zuur als een haring op azijn. Ze komt nooit haar huis uit, zit hele dagen voor de televisie en leeft op pizza en cola. Haar buik is dikker dan tien konijnen. Al jaren droomt Cecilia van een bezoekje aan haar man. Niet eenvoudig! Hij woont namelijk in de hoogste hemel en zij kan niet vliegen. Tot… ze hulp krijgt van Moeder Natuur! Die is de mensen en hun vervuiling beu en besluit om wat te sjoemelen met de zwaartekracht.
Data: donderdag 2/3, donderdag 9/3, vrijdag 10/3, maandag 13/3, dinsdag 14/3, donderdag 16/3, donderdag 23/3
Tijdstip: van 9 tot 10 uur of van 10.30 tot 11.30 uur
We puzzelen momenteel nog aan de planning, we bezorgen ze jullie zo snel mogelijk!
Geluksspel - 5de & 6de leerjaar

Wat een geluk dat we jullie in 2023 opnieuw met open armen in de bib mogen ontvangen. Graag nodigen we jullie uit om samen met ons in de bib het ‘Geluksspel’ te komen spelen.
De bibliotheken van Dijk92 bedachten een spel voor het 5de en 6de leerjaar rond professor monsieur Heureux en robotje Eppie. Eppie is een geluksrobotje dat probeert om meer geluk in de wereld te brengen. Maar nu is Eppie stukgemaakt door de mensen van de gelukshormonenmaffia! Want zij willen meer ongeluk in de wereld. Dan kunnen ze zelf hun gelukshormonen verkopen voor meer geld.
Monsieur Heureux vraagt de kinderen om hem te helpen Eppie te herstellen door hem zoveel mogelijk gelukshormonen te voeren. Die hormonen kunnen de kinderen verdienen door opdrachten uit te voeren. Maar opgelet: de gelukshormonenmaffia ligt op de loer en zal proberen hier en daar gelukshormoontjes te stelen.
Net zoals in vorige edities werken we met opdrachtentafels en schuiven de kinderen telkens door. De leerlingen krijgen de kans een brede waaier aan opdrachten uit te voeren, zoals opdrachten rond programmeren, bewegen, samen werken, lachen en uiteraard boeken.
Schrijf je klas in!