leeskoffer

Voor de klassen die ingeschreven zijn om klassikaal naar de bib te komen uitlenen, bieden we volgende alternatieven aan.  

  • Je komt zelf boeken uitkiezen tijdens de openingsuren van de bib en leent ze uit op de klaskaart 
  • Je reserveert een leeskoffer op maat via het online formulier. Wij behandelen je aanvraag zo snel mogelijk
    en geven een seintje zodra de koffer klaar staat.

Bij inleveren van de leeskoffer:

  • Stop de boeken van de leeskoffer zelf één voor één in de inleverschuif van de bib tijdens de openingsuren.
  • Breng nadien de lege leeskoffer met daarin de papieren boekenlijst naar de onthaalbalie.

Ten slotte kijkt de bibmedewerker je klaskaart na of alle materialen uit de leeskoffer zijn binnengebracht.

Tips 

  • Maak met de geleende boeken een ‘klasbibliotheek’ zodat meerdere kinderen deze boeken kunnen lezen en niet hoeven te wachten tot het terugbrengmoment. Op die manier hoeven ze minder snel terug te komen voor een nieuw bezoek. 
  • Leerkrachten uit deelgemeenten kunnen ook tijdens de reguliere openingsuren zelfstandig boeken komen lenen met de klaskaart. Op het einde van elk schooljaar wordt deze klaskaart geblokkeerd. Heb je nog een klaskaart van vorig jaar? Vergeet dan niet deze te activeren aan de infobalie als je langskomt in de bib. Als er nog materialen van vorig schooljaar op de kaart staan, dient eerst alles binnengebracht en/of betaald te worden vooraleer er nieuwe materialen uitgeleend kunnen worden. 
  • Heb je nog geen klaskaart? Deze wordt automatisch aangevraagd als je een leeskoffer online reserveert en wordt aan jou overhandigd bij het afhalen van de koffer. Vergeet ook zeker niet onze 10 geboden voor scholen te lezen. 

 

Heb je nog een vraag? Aarzel dan zeker niet ons te contacteren en dan bekijken we samen wat mogelijk is. Dit kan via bibliotheek@dendermonde.be