Boekenzoeker

Een boek dat bij je past? Boekenzoeker helpt je kiezen.
Leestips voor 0 tot 18 jaar

Boekenzoeker

Wat is Boekenzoeker?  

Boekenzoeker geeft kinderen en jongeren tussen 0 en 18 jaar boekentips op maat en wil hen zo verleiden tot lezen. Boekenzoeker laat hen boeken vinden die hen aanspreken, maar doet hen ook genres en titels ontdekken waarmee ze minder of niet vertrouwd zijn. Op basis van categorieën en thema’s die hen interesseren, worden er boeken getipt.  

De site bevat een ruime selectie van diverse titels, zorgvuldig samengesteld door een redactieteam van experten (leerkrachten, recensenten, bibliotheekmedewerkers, boekhandelaars…). Boekenzoeker is geen recensiewebsite, maar is een tool om kinderen en jongeren wegwijs te maken in het grote boekenaanbod.   

Wat is het verschil met  Bieblo?   

Boekenzoeker is een gratis website, beheerd door Iedereen Leest, en kan overal geraadpleegd worden. Bieblo is een intuïtief spel dat kinderen tussen 6 en 11 jaar boeken tipt die aansluiten bij hun interesses en leeftijd. Bieblo kan je enkel raadplegen in deelnemende bibliotheken en is gelinkt aan de titels die op dat moment in de deelnemende bib te vinden zijn.