Open Boek

Logo open boek

 

Een podium van de bib voor Dendermondse schrijvers 

Open Boek is het podium voor lokale auteurs in de bib. We bieden logistieke ondersteuning aan schrijvende Dendermondenaren die hun boek - fictie, non-fictie, poëzie, verhalen - willen voorstellen aan een groter publiek.

Dirk De Wolf - Voor het leven dat een mens hier te slijten heeft

Dirk timmert, schrijft en schildert. ‘Mijn hoofd zit vol projecten’, zegt hij. Zo werkt hij alweer aan een volgend boek, krijgt een volgende poëziebundel langzaamaan meer vorm én zijn er plannen om opnieuw te gaan exposeren met zijn kunst. Wij focussen nog even op zijn recentste boek: ‘Voor het leven dat een mens hier te slijten heeft.’

Missing media-item.

Vorige edities

Jirka Claessens - Paco Calderon
Wicus Botha - Griekeland: verrassend anders

Voorwaarden

Afhankelijk van enkele voorwaarden hanteren we twee mogelijke scenario’s, met name een live of een online boekvoorstelling. 

Live voorstelling

De bib stelt haar infrastructuur ter beschikking van schrijvers van een boek, uitgegeven en gepromoot door een erkende uitgeverij, en dat een weerklank heeft die een zuiver lokaal bereik overstijgt. De organisatie van de boekvoorstelling is volledig in handen van de auteur zelf. 

Online voorstelling 

De bib interviewt de schrijver en legt dit vast in een videofilmpje, gerealiseerd in eigen beheer. Het filmpje wordt nadien verspreid via meerdere kanalen, met name de Facebook-pagina, de website en het Mimio-scherm in de bib. 

Voor beide scenario’s geldt een maximum aantal van 3 voorstellingen per jaar.