Podcast Woordigheden

Logo Woordigheden

 

Joke Sonjeau

In onze podcastreeks ‘Woordigheden’ worden onbenoemde emoties, ervaringen en fenomenen blootgelegd. Het doel van de podcast is om een luisteraars een gevoel van verbondenheid te bieden in tijden waarin (jonge) mensen zich volledig losstaand van hun omgeving kunnen voelen. 
Inderdaad, we ondervinden het zelf dagelijks… de aanslepende coronacrisis hakt stevig op ons in.
We kunnen er echter moeilijk over communiceren met anderen. In deze podcast worden herkenbare gevoelens besproken en benoemd aan de hand van officieuze begrippen. 

Denk bijvoorbeeld aan psychiater Dirk De Wachter die zelf graag gretig experimenteert met eigen woorden als ‘ikkigheid’. Lees hierover meer in zijn boek ‘De kunst van het ongelukkig zijn’, uiteraard te vinden in de collectie van de bib.

De bib schaart zich maar wat graag achter dit initiatief. De podcast is een uitstekend medium waarmee we niet alleen inpikken op een hedendaagse trend en een alternatieve manier aanboren om ons publiek te bereiken, het is ook een prima kanaal in het verlengde van onze kwaliteitsvolle collectie en van onze dagelijkse inzet op (digitale) geletterdheid.

‘Woordigheden’ ontdekken? Alle afleveringen vind je via de links hieronder.
Extra tip: luister zeker ook eens naar de podcast van onze collega’s bij Bakermat.

#3 De broze wolk

Meer weten?

Deze podcast is een samenwerking van de bib en Joke Sonjeau.
Volg ons op Instagram!
Beluister de podcasts op Spotify.

De eerste podcasts werden thuis opgenomen omwille van corona, binnenkort gaan de opnames door in de bib.