Te laat

De leentermijn bedraagt vier weken. Je kan die termijn tweemaal verlengen op voorwaarde dat de materialen niet gereserveerd zijn door een andere lener. Als je bibliotheekmaterialen te laat terugbrengt of verlengt, moet je een boete betalen.

Prijs?

Per dag te laat betaal je 0,20 euro voor elk geleend materiaal. Die boete gaat in op de dag na het verstrijken van de leentermijn. Wanneer de materialen vijf weken na de inleverdatum nog niet zijn teruggebracht, start een aanmaningsprocedure. Daarbij worden extra administratiekosten aangerekend. 

De boete kan je contant of met Bancontact betalen aan de betaalautomaat in de bibliotheek. Breng je lenerspas of identiteitskaart mee.
Je kan deze ook online betalen via Mijn Bibliotheek.

Je e-mailadres is geld waard!

Vermijd onnodige kosten en geef je e-mailadres op bij inschrijving of registreer het op Mijn bibliotheek. Je ontvangt voortaan een herinneringsmail enkele dagen voor de leenperiode eindigt. Je krijgt ook een e-mail wanneer een gereserveerd materiaal voor je klaar ligt in de bibliotheek.

Let op! Het niet ontvangen van e-mails of brieven in verband met het verstrijken van de leentermijn en de daaraan gekoppelde boetes kan je niet inroepen om de boete niet te betalen.