Veelgestelde vragen over de bib en corona

Op vrijdag 13 maart viel de stedelijke beslissing om alle activiteiten van de bib stop te zetten vanaf zaterdag 14 maart, al zeker tot en met 4 april. Dat heeft gevolgen voor onze werking en voor onze klanten.

Het antwoord op enkele veelgestelde vragen lees je hieronder.

We hopen van harte dat we jullie allemaal snel en gezond terug in onze bibliotheek kunnen ontvangen! Draag in tussentijd zorg voor elkaar.

Hoe lang is de bib gesloten?

Voorlopig is de sluiting gepland van zaterdag 14 maart tot zondag 5 april. We volgen daarbij de richtlijnen die we krijgen van het Dendermondse stadsbestuur en andere overheden. Als die periode nog verlengd wordt, communiceren we de nieuwe datum via onze verschillende kanalen.

Reden

Waarom is de bib gesloten?

Dat doen we om bezoekers en personeel te beschermen. In de bib komen verschillende generaties bij elkaar en we kunnen nooit zeker weten of het coronavirus al dan niet aanwezig is op het teruggebrachte bibmateriaal.

Materialen

Kan ik materialen terugbrengen tijdens de sluiting?

Nee, je mag je materialen gerust thuis houden tijdens de sluitingsperiode. Je materialen werd door ons automatisch tot 30 april verlengd en er wordt geen boete aangerekend. Kom dus zeker niet speciaal buiten om naar de bib te komen.

Materialen

Kan ik nieuwe materialen meenemen?

Nee, nieuwe materialen komen ontlenen is de komende weken helaas geen optie. Het materiaal dat je al in huis hebt mag je gerust langer bijhouden zonder er boete voor te krijgen, dat werd door ons verlengd tot 30 april.

Boetes

Krijg ik boete als ik mijn materialen niet terugbreng?

Nee, we rekenen geen boete aan tijdens deze periode. Je materialen werden door ons ook automatisch verlengd tot 30 april.

Is er toch nog iets misgelopen en werd er toch boete aangerekend? Dan zetten we het zeker recht als we terug open zijn.

Verlengen

Wat als ik mijn materialen niet meer kan verlengen?

Dat is geen probleem. Als je je materiaal om een bepaalde reden niet online kan verlengen (het is gereserveerd voor een andere lener of je hebt al 2 maal verlengd) moet je niets doen. Door de sluiting zit niemand op het materiaal te wachten en je krijgt er ook geen boete voor.

Wij hebben je materialen ook tot 30 april verlengd. Dus tot dan mag je al zeker op je beide oren slapen.

Ik was van plan voor een activiteit naar de bib te komen

Alle activiteiten tot en met 5 april zijn geannuleerd. Wie zich ingeschreven had voor een activiteit in de bib werd telefonisch of via mail gecontacteerd.

Andere diensten

Wat met andere Dendermondse diensten?

Cultuurcentrum Belgica, musea, sporthallen, zwembad Olympos, Sociaal Restaurant TVORK, stedelijke academies, stadhuis, HIDOC, de loketten van Toerisme Dendermonde, sportdienst en jeugddienst zijn gesloten. Hou voor info over de andere diensten de website van de stad in de gaten.

Kan ik de bib contacteren?

Heb je nog een dringende vraag die hier niet tussen staat? Gebruik dan bij voorkeur ons contactformulier.

Je kan ook mailen naar bibliotheek@dendermonde.be

Ondertussen

De digitale diensten van de bib

Ook in tijden van coronamaatregelen kan je terecht bij de bib. Met je Mijn Bibliotheek-profiel lees je digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of blader je digitaal door de krant.

Bekijk het volledige digitale aanbod