Volwassenenafdeling

Raadpleeg het overzicht van alle fictiegenres in de volwassenenafdeling.

Fictie

fictie

Alle bekende auteurs van A tot Z vind je hier terug. In de catalogus kan je gericht zoeken op onderwerp, schrijver of titel. Je kan deze catalogus ook raadplegen op een computer in de bib. Hulp nodig? Stel je vraag aan een bibliotheekmedewerker.

Dwarsliggers

dwarsliggers

Een dwarsligger is een boekvorm, waarbij de bladspiegel van één pagina uit een conventioneel boek overdwars op twee pagina's van elk acht bij twaalf centimeter wordt afgedrukt. Handig voor op reis of in de trein!

Non-fictie

non-fictie

De informatieve werken staan opgesteld volgens SISO (Schema voor de Indeling van Systematische catalogus in Openbare bibliotheken). Kijk in de catalogus waar je het boek van je keuze kan terugvinden.
 

Poëzie en toneel

poëzie

Is poëzie echt je ding? Of ga je helemaal op in de wereld van toneel? Dan moet je in deze afdeling zijn.

Anderstalige boeken

anderstalige boeken

Deze collectie omvat Duitstalige, Franstalige, Engelstalige, Italiaanstalige en Spaanstalige literatuur. Lees je de nieuwe Jonathan Franzen of de laatste Javier Marías het liefst in het origineel, kom dan zeker hier eens kijken. Ben je een van deze talen aan het leren? Dan hebben wij voor jou de Easy Readers, vereenvoudigde versies van grote werken.

Groteletterboeken

groteletterboek

Vind je het aangenamer om boeken te lezen met duidelijke letters in een ruime bladspiegel? Dan is deze collectie iets voor jou. Je treft er dezelfde literatuur aan als in de fictieafdeling, maar dan met een aangepaste lettergrootte.
 

Strips en graphic novels

graphic novels

Het beeldverhaal in al haar verschijningsvormen vind je terug in deze afdeling: van graphic novel tot manga, van de Rode Ridder tot Brecht Evens.

Kaarten

kaarten

Een wandeltocht op La Palma? Een fietstocht in Engeland? We bieden wandel-, fiets- en wegenkaarten aan van landen en streken over de hele wereld. Een deel van de kaarten is ook regenbestendig. Kaarten staan opgesteld bij de reisgidsen.

Partituren

bladmuziek

Bladmuziek in alle genres voor zowel de beginneling als de ervaren muzikant vind je in deze afdeling.

Cd's

cd's

Op zoek naar je favoriete band of het opus van Mozart beluisteren? Van klassiek tot rock, kom snuisteren in de grote collectie cd's.

Dvd's

dvd's

Je favoriete serie bingewatchen? Of een oude film herbekijken? Ontdek onze grote collectie.
De series staan apart opgesteld.

Daisy boeken

Daisy-boeken zijn luisterversies van gewone, gedrukte boeken met een aantal extra eigenschappen. 'Daisy' staat voor Digital Accessible Information Sytem en is een wereldwijde standaard voor toegankelijke luisterboeken. Je kan ook Daisy-toestellen uitlenen in de bibliotheek.